prezydent-iranu-na-zustrichi-z-shoihu-poobitsiav-vidpovisty-izrailiu-za-vbyvstvo-lidera-khamas

Президент Ірану на зустрічі з шойгу пообіцяв відповісти Ізраїлю за вбивство лідера ХАМАС

 • 14338 переглядiв

Президент Ірану заявив, що країна відповість Ізраїлю за вбивство голови політбюро ХАМАС Ісмаїла Ханії. США попереджають про можливий напад Ірану на Ізраїль, а росія посилює співпрацю з Іраном.

Президент Ірану Масуд Пезешкіан на зустрічі з секретарем радбезу рф сергієм шойгу 5 серпня в Тегерані пообіцяв, що іранська влада дасть відповідь Ізраїлю за вбивство голови політбюро ХАМАС Ісмаїла Ханії. Про це пише Financial times, передає УНН.

"Ісламська Республіка Іран у жодному разі не прагне до розширення масштабів війни і кризи в регіоні, але цей режим (Ізраїль - ред.) обов'язково отримає відповідь за свої злочини і нахабство", - заявив Пезешкіан на зустрічі з секретарем Ради безпеки Росії Сергієм Шойгу.

Попередження прозвучало через день після того, як держсекретар США Ентоні Блінкен заявив своїм колегам по G7, що Вашингтон готовий до "неминучого" нападу Ірану на Ізраїль.

Доповнення

Як пишуть російські ЗМІ, на переговорах іранський президент наголосив на необхідності подальшого розвитку ірано-російських відносин, а сергій шойгу назвав Іран одним із ключових стратегічних союзників росії. До переговорів з іранським президентом шойгу зустрівся з главою Генштабу збройних сил Ірану Мохаммадом Багері. Вони також обговорили співпрацю двох країн.

Іран запросив у росії ППО для підготовки до можливої війни з Ізраїлем: кремль вже почав поставки - WSJ06.08.24, 08:50

Нагадаємо

Ісмаїл Ханія був убитий у Тегерані 31 липня. Представник МЗС Ірану Насер Канані заявив, що відомство підозрює Ізраїль у вбивстві глави політбюро ХАМАСа. Ізраїль своєї причетності не підтверджував і не заперечував. Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї наказав завдати прямого удару по Ізраїлю у відповідь.

Популярні

Новини по темі

росіяни обстріляли 6 громад Сумщини: 44 вибухи за ніч

 • 25740 переглядiв

Курс валют на 6 серпня: НБУ зміцнив курс гривні

 • 27172 переглядiв

У Києві вранці Mazda влетіла у вантажівку: водій загинув

 • 21782 переглядiв