ukenru
prezident-u-vizvolenikh-mistakh-pochali-rozsliduvannya-vsogo-togo-scho-narobili-okupanti

Президент: у визволених містах почали розслідування всього того, що наробили окупанти

 • 80770 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Під час свого нічного звернення Президент України Володимир повідомив, що у визволених містах почали розслідування всього того, що наробили окупанти. Про це інформує УНН.

Цитата

"Ми тільки почали розслідування всього того, що наробили окупанти. На цей час тільки в одній Бучі відомо про понад триста вбитих і закатованих людей. Імовірно, перелік жертв буде значно більшим, коли буде перевірене все місто. І це тільки одне місто. Одна з багатьох українських громад, яку вдалося захопити російським військовим", - заявив Президент.

Деталі

Гарант додав, що вже є інформація про те, що в Бородянці та деяких інших звільнених містах кількість жертв окупантів може бути ще більшою.

"У багатьох селах звільнених районів Київської, Чернігівської та Сумської областей окупанти робили таке, чого місцеві не бачили навіть під час нацистської окупації 80 років тому. Безумовно, за це буде відповідальність для окупантів.

Ми вже робимо все, щоб якнайшвидше встановити всіх причетних російських військових до цих злочинів. Усе, щоб їх покарати. Це буде спільна робота нашої держави з Європейським Союзом і міжнародними інституціями, зокрема з Міжнародним кримінальним судом", - повідомив Зеленський.

Додамо

Зеленський обговорив з Дудою розслідування воєнних злочинів російських військ.

Українські Національні Новини

Політика