premier-irlandii-popry-povitrianu-tryvohu-vidvidav-kyivshchynu-pobuvav-u-borodiantsi-ta-hostomeli

Прем'єр Ірландії попри повітряну тривогу відвідав Київщину. Побував у Бородянці та Гостомелі

 • 34029 переглядiв

Саймон Гарріс побував у Бородянці та Гостомелі, оглянув руйнування від російської агресії. Він відзначив стійкість українців та оглянув модульні будинки, профінансовані урядом Ірландії.

Премʼєр-міністр Ірландії Саймон Гарріс розпочав свій візит до України з Київщини. Попри повітряну тривогу відвідав Бородянку і Гостомель. Про це повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко і подякував прем'єру Ірландії та всьому народові "за неймовірну підтримку", передає УНН.

"Українці вражають своєю стійкістю весь світ. Ці слова почув сьогодні від Премʼєр-міністра Ірландії Саймона Гарріса.

Свій візит до України пан Гарріс розпочав з Київщини. Вдячний, що попри "повітряну тривогу" не відклав свої плани та відвідав Бородянку і Гостомель. Побачив у що перетворює українські міста російський агресор", - повідомив Кравченко.

За його словами, на початку повномасштабного вторгнення в Бородянці окупанти скинули десятки бомб на центральну частину селища, зруйнували його головну вулицю, вбивали мирних мешканців. Загалом тут пошкоджено та зруйновано понад 2,3 тис. обʼєктів, більшість – приватні та багатоквартирні будинки.

"Сьогодні Бородянка відновлюється. Побували у дитячому садку, який відбудували наші міжнародні партнери, показав мурал Бенксі на стіні напівзруйнованої котельні. Це малюнок чоловіка у формі дзюдоїста, схожого на путіна, якого перемагає маленький хлопчик.

У Гостомелі відвідали родину, яка мешкає у модульному будинку, який профінансований Урядом Ірландії. Там проживають мешканці селища, у яких окупанти вщент знищили приватний будинок. Вони розповіли, що довелося пережити і про те, що світ не має забувати, як легко зруйнувати мир", - додав голова ОВА.

Крім того, Кравченко нагадав, що загалом на Київщині планується встановити 50 таких модульних будинків. Координує процес УВКБ ООН. Наразі вже встановили 2 будинки в Гостомелі та 1 в Горенці.

Він також подякував Прем'єр-міністру Ірландії та всьому народові цієї країни за неймовірну підтримку.

"Бо сьогодні лише спільними та послідовними діями можна зупинити російського окупанта. І повернути українців до їхніх осель, до повноцінного життя в Україні", - резюмував голова Київської ОВА.

Антоніна Туманова

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Гітарист Queen Браян Мей переніс невеликий інсульт

     • 10216 переглядiв

    Рано говорити про нову посаду для Кулеби - Зеленський

     • 22087 переглядiв

    У Києві запровадили карантин для боротьби з амброзією

     • 16893 переглядiв

    Зеленський: росія обходить санкції, але це можна зупинити

     • 28713 переглядiв