posol-serbiyi-zaklikav-fifa-zasuditi-futbolistiv-zi-shveytsariyi-ta-khorvatiyi

Посол Сербії закликав ФІФА засудити футболістів зі Швейцарії та Хорватії

 • 19412 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Міжнародна федерація футболу (ФІФА) має засудити політичні заяви, які були зроблені під час проведення матчів Швейцарія-Сербія і Росія-Хорватія на ЧС-2018. Про це в інтерв'ю "Известиям" заявив посол Сербії в РФ Славенко Терзич, передає УНН.

"ФІФА повинна чітко і ясно засудити політичні заяви, які прозвучали, наприклад, на матчі Сербія-Швейцарія і після гри Росія-Хорватія. ФІФА необхідно діяти проти будь-яких політичних виступів на футболі. Треба бути послідовними і не застосовувати подвійні стандарти - тоді це піде на користь спорту", - заявив Славенко Терзич.

Міжнародна організація Sport For All, яка є учасником FARE (світова мережа, яка бореться проти расизму і ксенофобії в європейському футболі), підготувала лист до ФІФА з закликом застосувати санкції до окремих гравців.

Під час матчу групового етапу Сербія-Швейцарія швейцарські гравці Граніт Джака і Джердан Шакірі, які мають косовське коріння, після забитих голів продемонстрували руками орла - символ Албанії.

Після гри російської збірної проти Хорватії в 1/4 фіналу захисник Домагой Віда і колишній гравець збірної Хорватії Огнен Вукоєвич опублікували відео, в якому заявили, що перемога їхньої команди присвячена Україні. Сам Віда прокричав гасло "Слава Україні!". Невдовзі після інциденту Домагой Віда вибачився за свій вчинок.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Карпатах травмувалася молода туристка

     • 13093 переглядiв

    "Яндекс" розкрив особисті дані росіян

     • 36684 переглядiв

    Негода в Японії: кількість жертв збільшилася

     • 14172 переглядiв

    Україна зменшила запаси вугілля на ТЕС та ТЕЦ майже на 5%

     • 7434 переглядiв

    Акції протесту в Іраку: є жертви, десятки поранених

     • 8843 переглядiв

    Сьогодні четверті роковини катастрофи MH17 на Донбасі

     • 12954 переглядiв

    Україна довела запаси газу у ПСГ до 12 млрд куб. м газу

     • 5522 переглядiв