poshkodzhenu-trybunu-kharkivskoho-stadionu-vstanovyly-v-miunkheni-yak-nahaduvannia-pro-rosiiske-vtorhnennia

Як нагадування про війну: до Євро-2024 в Мюнхені встановили трибуни зі стадіону "Сонячний", який знищила росія

 • 34362 переглядiв

У Мюнхені, напередодні матчу України в Євро-2024, в центрі міста встановили частину зі зруйнованих трибун харківського стадіону, який знищили окупаційні війська рф. Інсталяція покликана привернути увагу міжнародної спільноти на воєнні злочини РФ

Напередодні першого матчу української збірної з футболу на Євро-2024, у Мюнхені встановили трибуну харківського стадіону "Сонячний". Його у 2022 році під час одного з обстрілів знищила росія. Про це пише УНН з посиланням на The Guardian.

Деталі 

У виданні пояснили, що вся кампанія України на Євро-2024 супроводжуватиметься суворим нагадуванням про руйнування внаслідок російського вторгнення. 

Як відомо, 20 травня 2022-го російська армія обстріляла стадіон, внаслідок чого було зруйновано трибуни. Ракети також влучили і в футбольне поле.

Нині частину пошкодженої трибуни встановили в Мюнхені, щоб привернути увагу міжнародної спільноти на воєнні злочини РФ під час російсько-української війни.

Україна стартує на Євро-2024: де дивитися матч зі збірною Румунії, орієнтовні склади команд, ставки букмекерів17.06.24, 06:49

Доповнення

Стадіон був тренувальною базою збірної Нідерландів під час Євро-2012, а згодом став основним тренувальним стадіоном для збірної України.

Після Мюнхена стенд вирушить у тур містами Німеччини, наступною зупинкою якого стане Дюссельдорф. Там 21 червня збірна України зіграє свій другий матч на Євро-2024 проти Словаччини.

Нагадаємо

УЄФА хоче прибрати російські прапори зі стадіону, коли Україна проводитиме свою першу гру на чемпіонаті Європи з футболу у понеділок, після того, як деякі з них були виставлені на трибунах під час інших матчів. 

Популярні

Новини по темі

У Полтаві повідомили про чутний вибух

 • 35344 переглядiв

Повітряні сили попередили про ракету в напрямку Полтавщини

 • 32955 переглядiв

ЄС ще на рік продовжив санкції проти рф за окупацію Криму

 • 14129 переглядiв

Вибух стався на військовому полігоні у Чехії, є постраждалі

 • 13158 переглядiв