popry-te-shcho-krynok-faktychno-ne-isnuie-morpikhy-vse-odno-prodovzhuiut-utrymuvaty-tsei-platsdarm-pletenchuk

Попри те, що Кринок фактично не існує, морпіхи все одно продовжують утримувати цей плацдарм - Плетенчук

 • 19319 переглядiв

Попри руйнування всіх споруд в Кринках Херсонської області, українські морські піхотинці продовжують утримувати цей плацдарм, відбиваючи численні спроби противника штурмувати цей район і острів Нестрига.

Попри те, що у Кринках на Херсонщині фактично знищені всі споруди, за якими можна було б ховатися, українські морпіхи все одно продовжують утримувати цей плацдарм. Про це під час брифінгу заявив речник Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук, передає УНН.

Деталі

5 спроб штурмів на Кринки і одна спроба штурму на острів Нестрига. З островом Нестрига в них знову не вийшло. Там картина, яка залишилася після цієї спроби така, що цензура її не пропускає у соціальні мережі. Що стосується Кринок, попри те, що фактично населеного пункту не існує, фактично там вже немає ніяких споруд, поза які можна було б ховатися, морпіхи все одно тримають цей плацдарм. Вороги чудово розуміють його важливість, тому намагаються закріпитися на Нестризі

- сказав Плетенчук.

Він також зазначив, що минулої доби ворог на півдні втратив 10 гармат.

Виконує він (ворог - ред.) план і по своїм втратам. Вчора там у нас було 108 осіб, половина з них - загиблими, а позавчора було 180, з них - 80 загиблими. Можна сказати, що ситуація, незважаючи на те, що досить напружена, вона контрольована. Тривають бойові дії і сьогодні. Ми так само застосовуємо різноманітні системи озброєння. По FPV-дронам маємо перевагу над ворогом

 - додав Плетенчук.

Нагадаємо

Ситуація у південних регіонах залишається стабільно напружена, але за минулий тиждень спостерігається деяке послаблення штурмових дій з боку окупантів. За минулі дві доби зменшилася кількість штурмів.

Популярні

Новини по темі

Boeing і NASA запланували дебютний політ Starliner на 5 червня

 • 19962 переглядiв

Японію сколихнули два землетруси, пошкоджена електростанція

 • 19319 переглядiв

Шольц: "Ми захищатимемо кожен квадратний дюйм території НАТО"

 • 18614 переглядiв