ponad-milion-ukraintsiv-zgheneruvaly-viiskovo-oblikovi-dokumenty-u-rezerv-minoborony

Понад мільйон українців згенерували військово-облікові документи у "Резерв+" - Міноборони

 • 20963 переглядiв

За останній тиждень понад мільйон українців оновили свої військово-облікові дані через додаток "Резерв+", який тепер дозволяє генерувати QR-код, що має таку ж юридичну силу, як і паперовий документ, заощаджуючи час та ресурси.

За тиждень понад мільйон українців скористались можливістю оновити військово-облікові дані у застосунку "Резерв+". Про це заявили у Міністерстві оборони України, передає УНН.

Деталі 

У Міноборони нагадують, що минулого тижня, 18 червня, у додатку з'явилась функція генерації QR-коду, завдяки якому більше не потрібно носити військовий квиток чи тимчасове посвідчення.

Цифрова версія має таку ж юридичну силу, як і паперова. Раніше на оформлення таких документів треба було багато часу і паперу, а тепер це займає лише кілька хвилин і кілька кліків

- наголошує заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко.

Також вона зазначила, що таким чином військово-обліковий документ буде завжди під рукою. Наприклад, він  знадобиться для перевірки працівниками ТЦК або на блокпостах, або якщо необхідно змінити місце проживання у ЦНАПі.

За її словами, щоб зчитати QR-код не потрібне додаткове обладнання, тільки застосунок. Тож це означає додаткове заощадження коштів у бюджеті.

Нагадаємо

Міністерство оборони не бачить причин продовжувати термін поновлення даних для військовозобов'язаних, оскільки це можна легко зробити через додаток Резерв+.

Популярні

Новини по темі

У ПАРЄ ухвалили резолюцію, яка засуджує дії в Грузії

 • 14892 переглядiв