ponad-55-tysiach-ukraintsiv-vzhe-zgheneruvaly-posvidchennia-veterana-v-dii

Понад 55 тисяч українців вже згенерували посвідчення ветерана в "Дії"

 • 16892 переглядiв

Понад 55 000 українців вже отримали електронні посвідчення ветерана в додатку "Дія" за день після його запуску, що дозволяє їм використовувати електронне посвідчення ветерана замість паперового.

За добу у застосунку "Дія" українці згенерували вже понад 55 тисяч е-Посвідчень ветерана. Про це в ефірі телемарафону заявила директор Департаменту цифрового розвитку та трансформації Міністерства у справах ветеранів України Надія Адаменко, передає УНН.

Деталі 

Спільно із Мінцифри ми запустили найбільш масштабний та очікуваний проєкт. Відтепер понад 1 млн українців мають змогу користуватися електронним посвідченням ветерана замість та без необхідності пред’явлення відповідного посвідчення у паперовій формі, а також документа, що посвідчує особу. Лише за кілька перших годин у застосунку Дія було згенеровано понад 55 тисяч е-Посвідчень ветерана

-  розповіла Надія Адаменко.

Наразі фахівці Мінветеранів та Мінцифри працюють над виправленням технічних помилок, що виникають у процесі формування е-Посвідчення у Дії. 

Київ запустив портал для захисників та захисниць: які послуги доступні16.05.24, 05:55

Отримуємо звернення від громадян із потребою оновити дані. Ми вибудували алгоритм як це зробити, і в режимі реального часу спілкуємося з особами та виправляємо деякі дані у Реєстрі. Робота триває, ми очікуємо, що впродовж місяця усі охочі зможуть згенерувати документ без проблем

- пояснює Адаменко

Доповнення

Зазначається, згенерувати електронне посвідчення у своєму смартфоні можуть особи, які мають статус: 

  • учасника бойових дій 
  • людини з інвалідністю внаслідок війни
  • учасника війни 
  • постраждалого учасника Революції гідності  
  • члена сім’ї загиблого ветерана війни  
  • члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці України

Використовувати Посвідчення ветерана у Дії можна для отримання пільг та компенсацій, передбачених чинним законодавством.

Нагадаємо

У середу, 5 червня, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що у застосунку "Дія" з'явилась можливість згенерувати посвідчення ветерана.

Популярні

Новини по темі