ponad-1000-ukrainskykh-simei-vzhe-prydbaly-nove-zhytlo-za-prohramoiu-kompensatsii-za-znyshcheni-viinoiu-domivky

Понад 1000 українських сімей вже придбали нове житло за програмою компенсації за знищені війною домівки

 • 63203 переглядiв

Понад 1 000 українських сімей вже скористалися компенсаційними сертифікатами для придбання нового житла з моменту запуску програми для зруйнованого житла на початку цього року.

Понад 1000 українських сімей вже скористалися сертифікатами для придбання нового житла з моменту запуску програми компенсації за зруйновані війною домівки на початку цього року, повідомив віце-прем'єр-міністр - голова Мінвідновлення Олександр Кубраков у середу, пише УНН.

Уже понад 1 000 українських родин придбали нове житло за програмою компенсацій

- написав Кубраков у Facebook.

Програма компенсацій за повністю знищене житло фактично почала працювати на початку цього року. "За результатами двох місяців бачимо стабільну динаміку подачі заяв – сьогодні вона становить майже 11 тисяч. Далі механіка відпрацьована: комісія опрацьовує заяву, розраховує суму компенсації та формує сертифікат. Після сповіщення про наявність сертифікату – можна обирати нове житло", - вказав він.

Що ж до тих, хто вже придбав нову оселю:

• Найбільше житла купували у Київській області. Далі йдуть Харківська, Миколаївська та Чернігівська області. Більшість заявників обирають нове житло в межах свого регіону.

• Середня сума сертифікату — 1,8 млн грн.

• Переважна більшість власників житлових сертифікатів — це 75% — обирають квартири, і тільки чверть - приватні будинки.

Сертифікат діє протягом 5 років. За нього можна придбати квартиру, будинок чи інвестувати в нерухомість, яка тільки в процесі будівництва.

Доповнення

У січні 2024 року також з’явилась можливість подати заяву на отримання компенсації у вигляді коштів, які можна буде витратити для відбудови приватного будинку на власній земельній ділянці. За цей час на отримання грошової компенсації подали заявки більше 600 громадян, додав Кубраков.

Популярні

Завтра в Україні не планують відключати світло

 • 64620 переглядiв

Від Іспанії буде додаткова ППО – Зеленський

 • 89228 переглядiв

Україна та Португалія підписали угоду про безпеку

 • 86403 переглядiв

Новини по темі

У ЄС домовилися про посилення кіберзахисту

 • 23756 переглядiв