pomer-diktor-ta-televeduchiy-ut-1-anatoliy-vasyanovich

Помер диктор та телеведучий УТ-1 Анатолій Васянович

 • 373075 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Пішов з життя диктор часів Республіканського телебачення, заслужений журналіст України Анатолій Семенович Васянович. Про смерть видатного українського диктора повідомив телевізійник Микола Канішевський, передає УНН.

Цитата

“Пішов з життя Анатолій Семенович ВАСЯНОВИЧ ... Люди поважного віку добре памʼятають його як диктора Республіканського телебачення. Прийшов він на Хрещатик, 26 в середині сімдесятих і починав свою діяльність як диктор інформаційної програми „Вісті“, — написав на своїй сторінці у фейсбуці Микола Канішевський.

 Деталі

Канішевський також зазначив, що більшість може знати Васяновича, як „Анатолія Васянюка“. Саме із таким псевдонімом він виходив в телевізійний етер з сімдесятих по девʼяності. На думку тодішнього керівництва прізвище „Васянович“ мало єврейське коріння, тому її замінили.

Анатолію Семеновичу Васяновичу на момент смерті був 81 рік.

Відомий телевізійник помер 1 листопада в німецькому містечку Вісбаден. Деталі смерті із посиланням на дружину диктора Зою, повідомив Канішевський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер один з найвідоміших українських дикторів Микола Козій

Довідково

Анатолій Семенович Васянович — диктор, телеведучий, режисер, заслужений журналіст України.

Зокрема, був ведучим інформаційних програм — „Актуальна камера“, „Вісті“, „Новини“, святкові репортажі; дитячих — „Мультфільм на замовлення“, „Пісня скликає друзів“; тематичних — „Знайомство зблизька“, „Щедрість“; А ще багатьох музичних програм та концертів.

Автор проєкту і ведучий великого циклу фондових освітніх мініатюр з нормативного українського мовлення: „Говорімо правильно“ (телеканал Київ”), “Запам’ятай!” (Перший Національний).

Крім того, Васянович зробив безліч позакадрових озвучень в інших передачах.

Вийшовши на пенсію викладав в Інституті підвищення кваліфікації працівників радіо й телебачення, та у ТелеАкадемії на Першому Національному.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Помер диктор та телеведучий УТ-1 Анатолій Васянович

     • 373075 переглядiв

    В Одесі пролунав вибух - ЗМІ

     • 950050 переглядiв

    Новий національний парк на Одещині: яким він буде

     • 163269 переглядiв

    У Вінниці посилюють заходи проти поширення гепатиту А

     • 192630 переглядiв

    ВАКС ще на місяць продовжив обов'язки Коболєву

     • 132439 переглядiв

    На Одещині перевізників забезпечили паливом на зиму

     • 128194 переглядiв