polski-fermery-ta-pereviznyky-u-liutomu-ta-berezni-obitsiaiut-zablokuvaty-vsi-spoluchennia-na-kordoni

Польські фермери та перевізники у лютому та березні обіцяють заблокувати всі сполучення на кордоні

 • 23226 переглядiв

Представники польських фермерів анонсували повну блокаду кордону з 20 лютого. Також страйк на 20 днів з 1 березня можуть відновити польські перевізники. При цьому ЄС не підтримує внесення зміни в угоду України з ЄС щодо міжнародних вантажних перевезень, в яких зацікавлена Польща.

Про це передає УНН, із посиланням на коментар в ефірі телемарафону "Єдині новини", віцепрезидента Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Володимира Баліна.

Деталі

За словами Баліна, польскі аграрії обіцяють з 20-го лютого заблокувати все сполучення, в тому числі залізничне. Разом з тим, ще на початку січня цього року, уряд підписав з аграріями, які почали страйк 9-го лютого, - певні домовленості.

Польські перевізники підписали угоду 16 січня, і того ж дня ввечері була призупинена блокада до 1-го березня. За словами Баліна, ЄС не підтримує зміни в угоді України та ЄС щодо міжнародно-вантажних перевезень, в свою чергу перевізники Польщі, за неофіційною інформацією планують у березні на двадцять днів заблокувати весь кордон.

 На скільки нам відомо, Єврокомісія не підтримує позицію польської сторони стосовно внесення змін до угоди України та ЄС, і міжнародно-вантажних перевезень. Відповідно – високі ризики того, що з першого березня перевізники приєднаються до цього страйку. За нашою попередньою неофіційною інформацією, вони хочуть на двадцять днів заблокувати все, а потім сідати і говорити з нами з позиції сили.

 – розповів представник Асоціації автомобільних перевізників.

Нагадаємо

Українські перевізники на пункті пропуску "Ягодин" будуть повторювати дії протестуючих поляків, затримуючи автомобілі для перевірки документів в рамках організованого протесту.

Популярні

Новини по темі

Суд продовжив слідство у справі бізнесмена Мазепи

 • 27063 переглядiв