politico-nimechchyna-ta-brytaniia-uklaly-oboronnyi-pakt-na-tli-mozhlyvoi-peremohy-trampa

Politico: Німеччина та Британія уклали оборонний пакт на тлі можливої перемоги Трампа

 • 114599 переглядiв

Велика Британія та Німеччина підписали угоду про оборонну співпрацю для посилення безпеки Європи та підтримки України. Це відбулося на тлі побоювань щодо можливого переобрання Дональда Трампа президентом США.

Велика Британія та Німеччина уклали пакт про оборонну співпрацю для посилення безпеки Європи й підтримки України на тлі можливого переобрання Дональда Трампа президентом США на виборах у листопаді. Про це повідомило видання Politico, передає УНН.

Деталі

У матеріалі йдеться, що дві країни, які є найбільшими європейськими донорами військової допомоги Україні, підписали оборонний пакт через "зростання побоювань, що перемога Трампа може призвести до катастрофи для європейської безпеки".

Занепокоєння щодо того, що Вашингтон може різко зменшити підтримку України наступного року, лише посилилося після того, як Трамп обрав Джей Ді Венса кандидатом на посаду віцепрезидента. Венс неодноразово говорив, що виступає проти того, щоб США виписували так звані "порожні чеки" на допомогу Києву в боротьбі з російською агресією, пише Politico.

Велика Британія має намір продовжувати підтримку України й за нового лівоцентристського лейбористського уряду під керівництвом прем’єр-міністра Кіра Стармера. Новий уряд Британії з більшим ентузіазмом ставиться до поглиблення оборонної співпраці з європейськими союзниками, ніж його консервативний попередник, і поспішив підписати угоду про співпрацю з Німеччиною, зазначили журналісти.

24 липня підписи під угодою поставили міністр оборони Великої Британії Джон Гілі та очільник оборонного відомства Німеччини Борис Пісторіус. Міноборони Британії повідомило, що документ поклав початок глибоким оборонним відносинам між країнами.

"Велика Британія та Німеччина тісно співпрацюватимуть, щоб підтримувати Україну, розвивати нашу оборонну промисловість і забезпечувати колективну безпеку в Європі", – йдеться в заяві британського Міноборони в соціальній мережі X (Twitter)

Шольц про розміщення ракет США в Німеччині: "має забезпечити гарантування нашої безпеки"24.07.24, 19:45

Популярні

Новини по темі

Кулеба: Україна готова до мирного процесу за двох умов

 • 115066 переглядiв

Усі дрони РФ, запущені на Київ вночі, збиті ППО - КМВА

 • 43334 переглядiв

Польща запускає операцію EASTERN AURORA для посилення ППО

 • 114912 переглядiв

У Непалі внаслідок авіакатастрофи загинуло 18 людей

 • 19827 переглядiв