pivdenna-koreia-vidnovliuie-viiskovu-diialnist-uzdovzh-demarkatsiinoi-linii-z-kndr

Південна Корея відновлює військову діяльність уздовж демаркаційної лінії з КНДР

 • 26173 переглядiв

Міністерство оборони Південної Кореї відновить військову діяльність уздовж демаркаційної лінії та північно-західних прикордонних островів після призупинення військової угоди з КНДР. Про це повідомляє Yonhap, пише УНН.

Деталі

Оголошення було зроблено після того, як президент Юн Сук Йоль схвалив пропозицію про повне призупинення Всеосяжної військової угоди у відповідь на запуски повітряних куль зі сміттям та глушіння сигналів GPS з боку КНДР.

Цей захід відновлює до нормального стану всю військову діяльність наших військових, яка була обмежена" пактом 2018 року,

- заявило міністерство оборони, пообіцявши вжити «усіх можливих заходів» для захисту життя та безпеки південнокорейського народу.

У Міністерстві оборони заявили, що "вся відповідальність за виникнення цієї ситуації лежить на режимі Північної Кореї, і якщо КНДР спробує влаштувати додаткову провокацію, наші військові дадуть жорстку відповідь".

Призупинення угоди також дасть змогу Південній Кореї поновити пропагандистське мовлення через стаціонарні і мобільні гучномовці на лінії розмежування. Раніше з гучномовців лунала критика порушень прав людини режимом Кім Чен Ина, новини та пісні, що викликало гнівну реакцію Пхеньяна.

Водночас у міністерстві відмовився уточнювати заходи, яких можуть вжити військові після призупинення дії пакту, зауваживши, що це залежатиме від дій КНДР.

Нагадаємо

Північна Корея тимчасово призупинила запуск повітряних куль, наповнених сміттям і екскрементами, в Південну Корею в якості контрзаходу, але попередила, що може відновити кампанію, якщо з півдня будуть розсилатися антисеверокорейські листівки.

Популярні

Новини по темі

Фунікулер у Києві зупинили через відсутність напруги

 • 15712 переглядiв