ukenru
pislya-pidrivu-dambi-na-khersonschini-chetvero-lyudey-zaginuli-13-znikli-bezvisti

Після підриву дамби на Херсонщині четверо людей загинули, 13 зникли безвісти

 • 98183 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. На Херсонщині після підриву Каховської ГЕС загинуло 4 людей, 13 - вважаються зниклими безвісти. Ще одна людина загинула на Миколаївщині. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Клименко повідомив про ліквідацію наслідків підриву російськими окупантами Каховської ГЕС станом на 12:00.

Цитата

«Евакуйовано 2412 осіб. Загинуло 4 людей. Травмовано внаслідок обстрілу під час евакуаційних заходів – 11. Безвісти зниклими вважаються 13 осіб», - повідомив Клименко.

Деталі

За його словами, на Херсонщині фактично підтоплено 48 населених пунктів, із них: 34 (3625 будинків) – на підконтрольній Україні території, 14 – на тимчасово окупованій.

У Миколаївській області, з його слів, підтоплено 23 населених пункти. «Евакуйовано 825 осіб. 1 людина загинула», - зазначив Клименко.

Доповнення

6 червня 2023 року близько 3:00 російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС на Херсонщині. Каховська ГЕС через підрив повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

У зоні підтоплення на Херсонщині після підриву Каховської ГЕС опинилося близько 600 кв. км території.

У Миколаївській області через підрив рф Каховської ГЕС підтоплено 461 домогосподарство, понад 14 тис. людей в зоні загрози.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП