ukenru
pislya-ns-na-arsenali-pid-ichneyu-stalosya-vzhe-39-pozhezh

Після НС на арсеналі під Ічнею сталося вже 39 пожеж

 • 8380 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. У районі 6-го арсеналу Міністерства оборони під Ічнею Чернігівської області, де 9 жовтня сталася надзвичайна ситуація з пожежою і вибухами, ліквідували вже 39 пожеж, востаннє двічі гасили загорання у лісі напередодні - горіло 0,25 га настилу. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу обласного управління ДСНС.

"Пожежно-рятувальні підрозділи (22 жовтня - ред.) два рази залучалися на гасіння пожеж настилу в лісі на загальній площі 0,25 га поблизу с. Августівка. Всього з початку робіт ліквідовано 39 пожеж (1 на об'єкті, 9 у житловому секторі, 29 настилу в лісі)", - повідомили у ДСНС.

За минулу добу у районі НС вилучено 1423 вибухонебезпечні предмети. Всього з початку робіт їх знайшли 11001.

У населених пунктах навколо арсеналу загалом зруйновані чотири будинки - у с. Августівка, пошкоджені - 264 будинки, квартири та інші капітальні споруди у 25 населених пунктах. Відновлено 122 будівлі в 21 населеному пункті.

У двох медичних закладах - в Ічні та Парафіївці - та Крупичпільскому відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання одиноких пристарілих громадян залишається 58 осіб (з них 4 дітей) евакуйованих громадян.

Як повідомляв УНН, о 3:30 9 жовтня надійшла інформація від начальника 6-го арсеналу, що в районі населеного пункту Ічня Чернігівської області стався вибух на технічній території. О 3:40 9 жовтня про пожежу та вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба у Ічнянському районі Чернігівської області повідомили рятувальників. Територія 6-го арсеналу становить близько 682,6 га, з них технічна територія – 402 га.

З району НС евакуювали 12 тис. осіб. Авіапростір поблизу закрили у радіусі 30 км. Було припинено рух автомобільного і залізничного транспорту.

Через вибухи на арсеналі на Чернігівщині було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 КК України, пізніше перекваліфіковане на диверсію.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП