pidtrymuvaty-diiuchi-promyslovi-pidpryiemstva-ta-spryiaty-stvorenniu-novykh-ekspert-pro-odne-z-osnovnykh-zavdan-mistsevoi-vlady

Підтримувати діючі промислові підприємства та сприяти створенню нових – експерт про одне з основних завдань місцевої влади

 • 91789 переглядiв

Економічний експерт Олександр Охріменко наголошує на важливості підтримки діючих та створення нових підприємств місцевою владою. Це забезпечує робочі місця, зарплати та наповнення місцевих бюджетів через податкові відрахування.

Одне із завдань місцевої влади полягає у тому, щоб підтримувати роботу діючих промислових підприємств у своїх населених пунктах та сприяти відкриттю нових. Адже це збереження та створення робочих місць, зарплати людям, і відрахування з цих зарплат до місцевих бюджетів. Таку думку озвучив економічний експерт Олександр Охріменко в коментарі УНН.

Деталі

За словами експерта, попри війну, для невеликих міст зараз достатньо сприятливий момент, щоб сприяти відкриттю нових підприємств.  

"На сьогоднішній момент у невеликих містах дійсно дуже активно почали організовувати нові виробництва. Перш за все виробництва зброї, хоча і інших товарів. Але це все залежить виключно від місцевої влади, Київ не приймає рішення. Частина бізнесу зі східних регіонів переїхала в західні і центральні. Якщо місцева влада працює, допомагає бізнесу організувати виробництва, то це чудова взаємодія", - зазначив Олександр Охріменко.

Водночас, експерт підкреслює, що влада на місцях повинна також турбуватися, щоб існуючі підприємства продовжували працювати та зберігали робочі місця, адже податки із зарплат є одним з головних джерел наповнення місцевих бюджетів.

"Місцеві бюджети у країні залежать від заробітних плат. Якщо в регіоні працюють по білому і платять зарплату, то 60% податку із зарплати іде місцевому бюджету. Відповідно є кошти, різноманітні видатки. 

Якщо влада конструктивно співпрацює з бізнесом  і він не йде в тінь, тоді то місцева влада гроші має. По інакшому ніяк", - додав економічний експерт. 

Нагадаємо

Керівник підприємства "Бровафрама" з Броварів Андрій Сидельников розповів, що взаємодія з міською владою Броварів робить бізнес більш соціально відповідальним.

"Бізнесу комфортно працювати – бізнес відповідно намагається розвиватись і збільшувати якусь ділову активність на території громади. Громада отримує податки в місцевий бюджет від фонду заробітної плати" - зазначив Сидельников в коментарі УНН

В свою чергу міський голова Броварів Ігор Сапожко підкреслив, що для міста було і залишається пріоритетом збереження та нормальна робота бізнесу.

"Для нас було і залишається, щоб бізнес в місті працював, щоб підприємства виробляли свою продукцію, щоб створювалися нові робочі міста. Ми постійно контактуємо з керівниками та власниками підприємств обговорюємо усі проблемні питання, спільно шукаємо шляхи вирішення", - розповів УНН Ігор Сапожко.

Бізнес під час війни: для яких міст України важливо зберегти промислові підприємства 12.08.24, 18:12

Популярні

Новини по темі

Подоляк у справі "Північного потоку" вказав на росію - Reuters

 • 29572 переглядiв