ukenru
park-u-lvovi-peretvorili-na-smittyezvalische-rozpochato-rozsliduvannya

Парк у Львові перетворили на сміттєзвалище: розпочато розслідування

 • 10146 переглядiв

ЛЬВІВ-КИЇВ. 27 липня. УНН. Правоохоронці почали розслідування факту забруднення 240 квадратних метрів території у Львові. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області, передає УНН.

"На підставі матеріалів Державної екологічної інспекції у Львівській області прокуратура Львівської області внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом забруднення земель поблизу вулиць Зелена-Липова Алея у Львові на території ППСПМ "Снопківський", за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 239 КК України (забруднення та псування земель)", - повідомили у прокуратурі.

Встановлено, що на цій території площею 240 кв.м правопорушники організували несанкціоноване сміттєзвалище побутового та будівельного сміття, чим завдали шкоди довкіллю на суму 110,7 млн грн.

На даний час у зареєстрованому кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке доручено здійснювати слідчим Нацполіції області. Згідно з чинним законодавством, у разі доведення вини, зловмисникам загрожує покарання у вигляді штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, у Мінприроди заявили, що в Україні є до 30 тисяч нелегальних сміттєзвалищ

Українські Національні Новини

Кримінал та НП