parizh-zvinuvativ-rosiyu-u-dezinformatsiyi-pro-pozitsiyu-frantsiyi-u-viyni-v-ukrayini

Париж звинуватив росію у дезінформації про позицію Франції у війні в Україні

 • 1173011 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. У п'ятницю Франція звинуватила росію в дезінформації про її роль в Україні та минулі мирні зусилля, пише УНН.

Деталі

Відповідаючи на запитання Anadolu, заступник офіційного представника МЗС Франції Франсуа Дельмас заявив на пресконференції, що недавні висловлювання Москви щодо Франції "не в тему".

Він мав на увазі висунуті в середу прессекретарем мзс росії марією захаровою звинувачення у "шантажі" на адресу президента Франції Еммануеля Макрона, який заявив, що будь-хто, хто допомагає Москві у війні в Україні, стане "співучасником".

захарова зазначила, що як голова французької держави Макрон знав, скільки зусиль росія докладає для розв'язання української кризи, виконуючи Мінські угоди 2014 року, де посередником був також і Париж. Як президент країни-члена НАТО Макрон також знає, скільки альянс зробив для дестабілізації ситуації там, додала вона.

"Якщо він все це знає і досі каже такі речі, то це просто підміна понять, лицемірство та поширення неправди", - сказала вона.

Дельмас зауважив, що росія є агресором проти України у війні, і що Київ захищає свій суверенітет і свою територіальну цілісність.

Він додав, що під час останньої телефонної розмови зі своїм українським колегою Макрон підтвердив, що Франція підтримує Київ, "щоб покласти край російській агресії".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі