ukenru
ozkhz-pidtverdila-visnovki-britaniyi-pro-otruyennya-skripalya-novachkom

ОЗХЗ підтвердила висновки Британії про отруєння Скрипаля "Новачком"

 • 10632 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Організація із заборони хімічної зброї підтвердила висновки Великобританії щодо отруєння колишнього співробітника ГРУ Генштабу РФ Сергія Скрипаля нервово-паралітичною речовиною. Про це повідомляє ВВС, передає УНН.

Зазначено, що у висновках ОЗХЗ прямо не вказана назва речовини, проте дається згода з висновками розслідування, проведеного правоохоронними органами Британії.

Повідомляється, що ОЗХЗ ідентифікувала складну формулу хімічної речовини, проте це вказано в таємному звіті, який поки не був оприлюднений.

Так, ОЗХЗ провела розслідування на прохання уряду Великої Британії, експерти працювали в Солсбері з 19 березня.

Нагадаємо, у четвер 12 квітня Організація із заборони хімічної зброї передала уряду Великої Британії свій звіт після завершення розслідування щодо отруєння в Солсбері колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки за допомогою нервово-паралітичної речовини.

Як повідомляв УНН, 4 березня екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості з отруєнням невідомою речовиною на лавці в торговому центрі в британському місті Солсбері. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Скрипаля та його дочку отруїли нервово-паралітичною речовиною, розробленою в Росії.

Лондон застосував санкції. Зокрема, вирішив вислати 23 російських дипломатів. 26 березня до Великої Британії приєдналися ще понад два десятки країн - країни ЄС, Україна, США, Канада та Австралія, також виславши російських дипломатів. Москва відреагувала, також виславши дипломатів.

Українські Національні Новини

Новини Світу