ostanni-krizi-razom-z-viynoyu-rf-proti-ukrayini-zmitsnyuyut-pidtrimku-yevropeytsyami-yes-doslidzhennya

Останні кризи разом з війною рф проти України зміцнюють підтримку європейцями ЄС - дослідження

 • 534710 переглядiв

Це один із найвищих результатів за всю історію з 2007 року.

Цитата

"Недавні кризи і особливо війна росії проти України посилюють підтримку громадянами Європейського Союзу: 62% вважають членство в ЄС "хорошою річчю", що є одним із найвищих результатів за всю історію з 2007 року. Дві третини опитаних громадян Європи (66%) вважають за важливе членство своєї країни в ЄС, а 72% вважають, що членство в ЄС принесло користь їхній країні", - ідеться у результатах дослідження.

Деталі 

У цьому контексті "мир" повертається у свідомість громадян як одна з основних та основоположних причин ЄС: 36% європейців вважають, що внесок Європейського Союзу у підтримання миру та зміцнення безпеки є головною перевагою членства в ЄС, зростання на 6 пунктів проти осені 2021 року.

В останньому огляді Євробарометру від Європейського парламенту, опублікованому сьогодні, також вказується, що європейці стурбовані кризою вартості життя та очікують на додаткові заходи ЄС.

Зростання вартості життя є найсерйознішою проблемою для 93% європейців, за якою слідує загроза бідності та соціальної ізоляції (82%).

Громадяни очікують, що ЄС продовжить роботу над рішеннями для пом'якшення наслідків послідовних криз.

Останні кризи, зокрема війна Росії проти України, зміцнюють підтримку громадянами Євросоюзу: 62% вважають, що членство в ЄС це добре - свідчать дані останнього Євробарометру.
Це один із найвищих результатів за всю історію з 2007 року.
Деталі (EN)https://t.co/rxKSaMBb6G pic.twitter.com/wgcb6PuDaT

— @Europarl_UA (@Europarl_UA) January 12, 2023

Доповнення

Дослідження Євробарометру проводилося Kantar з 12 жовтня по 7 листопада у всіх 27 державах-членах ЄС. Опитування проводилося у форматі віч-на-віч з додатковим використанням відеоінтерв'ю (CAVI) у Чехії та Данії. Усього було проведено 26 431 інтерв'ю. Результати ЄС були зважені відповідно до чисельності населення кожної країни.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На сході "відмінусували" російський штурмовик Су-25

     • 372843 переглядiв