ukenru
oskar-2024-de-dyvytysia-i-vbolivaty-za-ukrainskyi-film-yakyi-vpershe-mozhe-otrymaty-statuetku

Оскар 2024: де дивитися і вболівати за український фільм, який вперше може отримати статуетку

 • 58806 переглядiв

Сьогодні ввечері відбудеться 96-та церемонія вручення премії Американської кіноакадемії, на якій українська документальна стрічка "20 днів у Маріуполі" має шанс стати першим українським фільмом, який отримає "Оскар" у категорії "Документальний фільм".

Сьогодні вночі пройде церемонія нагородження Оскар 2024. Цього року однім з номінантів стала документальна стрічка українського режисера Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі. Де вболівати за українське кіно та кому прогнозують перемогу в інших номінаціях, пише УНН.

Деталі

96-та церемонія вручення кінопремії Оскар-2024 відбудеться у ніч з 10 на 11 березня. Традиційно вона відбувається в театрі Долбі, що в Лос-Анджелесі. Вже вчетверте вести її буде американський комік та телеведучий Джиммі Кіммел.

Трансляція розпочнеться о 23:30 10 березня за українським часом, о 00:30 почнеться вихід на червону доріжку. А вручення — о 01:00.

Вручення Оскару можна буде переглянути на Суспільне Культура. Також церемонію транслюватиме американський телеканал ABC.

Додамо

Цього року у  категорії "Документальний повнометражний фільм" за "Оскар" змагається український фільм "20 днів у Маріуполі".

Фільм режисера Мстислава Чернова  має усі шанси здобути цю нагороду, про це свідчать дані букмекерського сайту. Якщо дійсно він отримає нагороду, це стане першим Оскаром, який присудять українському фільму.

Українська стрічка "20 днів у Маріуполі" отримала премію BAFTA за найкращий документальний фільм18.02.24, 22:40 • [views_0]

Щодо головних номінацій, то букмекери пророкують перемогу:

  • у категорії "Найкращий фільм" - "Опенгеймер";
  • у категорії "Найкращий режисер" - Крістофер Нолан;
  • у категорії "Найкращий актор" - Кілліан Мерфі;
  • у категорії "Найкраща актриса" - Лілі Гладстон

Усього премію вручатимуть у 23 номінаціях. Серед фаворитів, які отримали найбільше номінацій, фільми: Оппенгеймер (13), Бідолашні створіння (11), Вбивці квіткової повні (10).

Нагадаємо

Президент Зеленський подякував команді документального фільму "20 днів у Маріуполі", номінованого на премію "Оскар", за викриття звірств росії проти українців перед світом.

На Берлінале фільм "Дагомея" завоював "Золотого ведмедя"25.02.24, 14:43 • [views_0]