orhanizatsiia-amerykanskykh-derzhav-ukhvalyla-deklaratsiiu-pro-viinu-v-ukraini

Організація американських держав ухвалила декларацію про війну в Україні

 • 31239 переглядiв

ОАД прийняла декларацію до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну, в якій посол України подякував таким країнам, як Антигуа і Барбуда та Аргентина, за їхню підтримку.

25 держав-членів з Організації американських держав прийняли Декларацію, присвячену другій річниці повномасштабного вторгнення росії. Про це повідомила посол України у США Оксана Маркарова, передає УНН.

Деталі  

Маркарова подякувала країнам-учасницям за підтримку цієї декларці.

Окрема подяка нашим друзям з Антигуа і Барбуди та Аргентини за їхню лідерську роль у просуванні Декларації

написала Маркарова.

Вона наголосила, що Україна та країни Америки географічно далекі, але розмовляють однією мовою: мовою демократії, свободи, прав людини та поваги до міжнародного права.

Президент Зеленський також подякував за ухвалення документа. 

Документ засуджує російську агресію та закликає Кремль негайно її припинити. Я особливо ціную увагу до долі українських дітей, викрадених Росією

написав Зеленський.

Він подякував Антигуа і Барбуді за лідерство у просуванні декларації, а також Аргентині, яка головує в Постійній раді ОАД, за її непохитну підтримку.

Сенат США перегляне законопроєкт про допомогу Україні – Маркарова08.02.24, 06:51

Довідка

Організація американських держав — міжнародна організація на американському континенті. ОАД була заснована в 1948 році для виконання переважно комерційних функ­цій. Метою діяльності ОАД було проголошено, зокрема, мир і процвітання країн західної півкулі. Власне під теперішньою назвою Організація Американських Держав була створена на основі Панамериканського союзу навесні 1948 року.

Популярні

Новини по темі

ВМС Туреччини охоронятимуть води Сомалі протягом 10 років

 • 26164 переглядiв

У Росії над Брянщиною збили дрон

 • 30236 переглядiв

Зеленський дав інтерв’ю FOX News поблизу лінії фронту

 • 32523 переглядiв