oon-spodivayetsya-scho-rukh-korabliv-zernovim-koridorom-vidnovitsya-v-chetver

ООН сподівається, що рух кораблів зерновим коридором відновиться в четвер

 • 196559 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. Координатор ООН з Чорноморської зернової ініціативи Амір Абдулла сподівається, що рух суховантажів із продовольством з українських портів зможе знову продовжиться у четвер. Про це інформує УНН з посиланням на BBC.

Деталі

У суботу росія заявила про призупинення зернової угоди, укладеної Москвою, Туреччиною, Україною та ООН. У Кремлі стверджують, що більше не можуть гарантувати безпечного проходження кораблів з України через Чорне море, пояснюючи це нападом на кораблі Чорноморського флоту в Севастополі. Україна не визнає свою причетність до цієї атаки.

Представники ООН, України та Туреччини заявили, що не планують роботу зернового коридору у середу.

Цитата

“Експорт зерна та продовольства з України має продовжуватися. Хоча 2 листопада рух суден у рамках Чорноморської зернової ініціативи не планується, ми очікуємо, що завантажені суховантажі вирушать у четвер", — написав Абдулла у Twitter.

До цього глава турецького оборонного відомства Хулусі Акар повідомив, що неодноразово обговорював продовження роботи зернового коридору із міністром оборони шойгу.

За даними ООН, зернова угода допомогла знизити ціни на продовольство у всьому світі та частково задовольнити попит на зерно, зокрема в тих країнах, яким загрожує голод.

Нагадаємо

Туреччина під власним прапором продовжить поставки української агропродукції зерновим коридором.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Над Кременчуком на Полтавщині працюють сили ППО

     • 213466 переглядiв

    У Франції заговорили про “повітряний щит” для України

     • 286611 переглядiв