obhovorennia-funktsionala-f-16-vidbudetsia-pislia-yikh-nadkhodzhennia-v-ukrainu-yevlash

Обговорення функціоналу F-16 відбудеться після їх надходження в Україну - Євлаш

 • 32410 переглядiв

Україна очікує поступового отримання винищувачів F-16 і планує ускладнювати повітряні операції в міру надходження літаків, що буде мати вирішальне значення при зіткненні з глибокими ешелонами російської авіації і засобів ППО.

Очікується поступове отримання літаків і планове нарощення складності виконання завдань у повітряному просторі. Це стане особливо важливим, коли поблизу знаходитиметься глибокоешелонована російська авіація та ППО, що вимагатиме нових підходів до бойової роботи. Про це в ефірі телемарафону розповів речник Повітряних сил Ілля Євлаш, передає УНН.

Я думаю, що ми зможемо обговорити про функціонал F-16 з тими обмеженнями, що на нас накладає безпекова ситуація, вже тоді, коли ці літаки надійдуть в Україну,

- каже Євлаш.

За його словами, Україна очікує поступових надходжень цих літаків.

Ми очікуємо поступового надходження, поступового застосування з плановим нарощенням складності виконання завдань, у повітряному просторі, оскільки бойова робота вже безпосередньо коли поблизу знаходиться глибокоешелонована російська авіація та ППО - це вже зовсім інша робота,

- сказав він.

Нагадаємо

Підготовка пілотів на винищувачах F-16 триває в три етапи. Тренування також проходять інженери й механіки. Наразі очікується завершення підготовки пілотів, вже напрацювали необхідну кількість польото-годин.

Популярні

Новини по темі

У Харкові повідомили про чутні вибухи

 • 24205 переглядiв

Семеро дітей заблукало під час спуску з Говерли

 • 17209 переглядiв

Курс валют на 21 червня: гривня знову зміцнилась

 • 23084 переглядiв