nyt-surovikina-vidpustili-za-kilka-dniv-pislya-smerti-prigozhina

NYT: суровікіна відпустили за кілька днів після смерті пригожина

 • 553453 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Високопоставленого російського генерала сергія суровікіна, затриманого після заколоту власника пвк "вагнер" євгенія пригожина, звільнили, з посиланням на двох американських чиновників і людину, близьку до міноборони росії, повідомляє The New York Times, пише УНН.

Деталі

"Генерал суровікін був звільнений за кілька днів після того, як пригожин загинув в авіакатастрофі наприкінці минулого місяця", повідомила, як пише видання, людина, близька до міноборони росії, на умовах анонімності, як і офіційні особи США.

"Офіційні особи США заявили, що, хоча генерал суровікін, схоже, був звільнений з-під варти, залишається незрозумілим, чи зберігаються будь-які обмеження на його пересування або інші обмеження, введені російською владою", - пише видання.

Генерал поки що зберіг своє звання і технічно все ще є військовим офіцером, але жодних кар'єрних перспектив у нього більше немає, сказав співрозмовник агентства. Минулого місяця російські державні новини повідомили, що генерала суровікіна офіційно відсторонили від посади очільника повітряно-космічних сил росії.

У понеділок генерал суровікін уперше після червневого заколоту з'явився на фотографії, опублікованій у соціальних мережах новинним виданням, яким керує Ксенія Собчак, зазначає видання. На світлині генерал у цивільному, у темних окулярах, капелюсі та сорочці на ґудзиках іде вулицею поруч із дружиною перед стіною, повитою плющем. За фотографією не відразу було зрозуміло місцезнаходження.

Доповнення

суровікін, якого вважали союзником пригожина, зник з поля зору громадськості в червні після того, як лідер найманців і члени його "групи вагнера" виступили проти російського військового керівництва.

Американські офіційні особи стверджують, що генерал заздалегідь знав про заколот, і за кілька годин після його початку російська влада опублікувала відео, на якому збентежений на вигляд генерал суровікін закликає бійців "вагнера" відступити, пише видання.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Суд завтра розгляне апеляцію на арешт Коломойського

     • 394098 переглядiв

    МХП закінчила посівну озимого ріпаку

     • 912906 переглядiв