novyi-vypadok-verbuvannia-dlia-dyversii-u-yevropi-z-boku-rf

Новий випадок вербування для диверсій у Європі з боку рф

 • 13912 переглядiв

У Європі був зафіксований новий випадок вербування осіб для проведення диверсійних дій на континенті. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Анонімний користувач на ім’я Валерій Іванов, який представився 26-річним російськомовним естонцем, надіслав повідомлення в Telegram-канал, що рекламувався у прокремлівських соціальних мережах. У ньому йшлося про пошук європейців для виконання різних завдань, включаючи шпигунство та вандалізм.

У повідомленнях з’явилися згадки про пожежі в Румунії, що, за словами рекрутера, демонструвало "зростаючу активність" таких груп. У рамках спілкування з анонімним вербувальником Іванов отримав пропозицію отримати до 10 000 доларів у криптовалюті за виконання завдань, таких як підпали та фізичні напади.

За даними західних офіційних осіб, подібні інциденти почастішали з початку року, а підозрювані агенти, які отримують фінансування з Росії, мають зв'язок з численними злочинами, зокрема зловживаннями в критичній інфраструктурі. Втім терористична країна постійно заперечує свою участь у цих діях.

Європейські спецслужби вважають, що численні особи вже відгукнулися на подібні пропозиції, часто це можуть бути шахраї з кримінальним минулим. Зараз західні країни намагаються знайти узгоджену стратегію для протидії такій загрозі.

Колишній російський військовий і його дружина з Києва організовували в Європі диверсії - The Insider30.04.24, 09:19

Популярні

Новини по темі

Новий випадок вербування для диверсій у Європі з боку рф

 • 13912 переглядiв

Передвиборча кампанія: Трамп приміряв роль кухаря McDonald's

 • 14391 переглядiв

Референдум у Молдові: 53,52% проголосували проти членства в ЄС

 • 14944 переглядiв

На Кубі новий збій в електромережі через ураган "Оскар"

 • 14979 переглядiв