nimechchyna-khoche-pryiniaty-olimpiadu-2040-u-richnytsiu-vozziednannia

Німеччина хоче прийняти Олімпіаду-2040 у річницю возз'єднання

 • 12982 переглядiв

Міністр внутрішніх справ Німеччини підписала попередню угоду про подання заявки на Олімпіаду-2040. Уряд виділить 6,95 млн євро на підготовку, а кілька міст висловили зацікавленість у проведенні Ігор.

Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер підписала 2 серпня попередню угоду про подання країною заявки на проведення Олімпійських ігор у 2040 році, пише УНН з посиланням на DW.

Деталі

"Уряд одностайно підтримує нову заявку Німеччини на проведення Олімпіади та Паралімпіади. Ми хочемо використовувати великі можливості, які Олімпійські ігри пропонують для нашої згуртованості, нашої економіки та спорту", - сказала Фезер на заході в Парижі, який нині приймає літні Олімпійські ігри.

Міністерка зазначила, що в 2040 році відзначатиметься 50-річчя возз'єднання Німеччини, тому подання заявки на цей рік стане "сильним символом" і "знаком демократії".

Уряд ФРН заявив, що збирається виділити 6,95 мільйона євро на підготовку заявки.

Зацікавленість в участі в конкурсі на проведення Олімпіади висловили Берлін, Гамбург, Лейпциг, Мюнхен і Рейнсько-Рурський регіон. Німецькі високопоставлені спортивні чиновники зазначали, що, найімовірніше, заявку подадуть від двох міст або регіонів.

Доповнення

Після Олімпіади-2024 в Парижі наступним господарем літніх Ігор у 2028 році стане американський Лос-Анджелес, а в 2032 році Олімпіада відбудеться в австралійському Брісбені.

Популярні

Новини по темі

З окупації повернули ще 8 дітей

 • 27123 переглядiв