nimechchina-sproschuye-otrimannya-gromadyanstva

Німеччина спрощує отримання громадянства

 • 10090835 переглядiв

КИЇВ. 23 серпня. УНН. Уряд ФРН схвалив закон, про спрощене отримання громадянства. За нього тепер повинен проголосувати Бундестаг, пише УНН з посиланням на ЗМІ.

Деталі

Після тривалих дискусій коаліція «Світлофор» погодилася на базову реформу законодавства про громадянство, згодом це підтвердило Федеральне міністерство внутрішніх справ. Тепер проект буде представлено до Бундестагу, пише Tagesschau.

Згідно з новим законом, який ще має схвалити Бундестаг, отримати паспорт можна буде вже через 5 років проживання в Німеччині (замість нинішніх 8 років), а у разі "особливих інтеграційних досягнень", таких як хороші мовні навички, волонтерська робота або дуже хороші результати роботи, натуралізація може бути можлива через три роки (зараз це 6 років).

Відмовлятися від інших громадянств при цьому не потрібно. При цьому для тих, хто чинив злочини на ґрунті расизму чи антисемітизму, набуття громадянства ФРН буде неможливим, зазначає DW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада анонсувала нову програму для український біженців

У законі обумовлено й те, що претенденти на громадянство Німеччини мають забезпечувати себе, та членів своєї родини, самостійно та не залежати від державних соціальних виплат.

Також виключено людей, які приїхали до Федеративної Республіки як гастарбайтери чи працівники за контрактом.

За допомогою реформи федеральний уряд хоче, серед іншого, зробити Німеччину привабливішою для кваліфікованих працівників. Водночас це має надати стимули для кращого закріплення в цій країні та облаштування у суспільстві.

Діти, народжені у Німеччині від батьків-іноземців, у майбутньому також мають автоматично отримувати німецьке громадянство. Вони також повинні мати можливість зберегти громадянство своїх батьків, якщо хоча б один із батьків легально проживає в Німеччині понад п'ять років і має необмежене право на проживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Населення ЄС почало зростати через міграцію

За даними Міністерства внутрішніх справ, близько 14 відсотків населення Німеччини не мають німецького паспорта. Це трохи більше ніж 12 мільйонів людей.

Близько 5,3 мільйонів із цих людей проживають у Німеччині не менше десяти років. За даними міністерства, минулого року 168 545 осіб у Німеччині подали заяви на отримання німецького паспорта – 3,1 відсотка людей, які прожили тут не менше десяти років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже половина українських біженців хочуть надовго залишитись в Німеччині - опитування

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Німеччина спрощує отримання громадянства

     • 10090835 переглядiв

    Зеленський про контрнаступ: "Найголовніше - це тенденція"

     • 613632 переглядiв

    У Чехії невідомий побив двох українок - ЗМІ

     • 1217033 переглядiв