nbu-mizhnarodna-dopomoha-ta-vnutrishni-resursy-maiut-dopomohty-pokryty-defitsyt-biudzhetu-2025-bez-emisii

НБУ: міжнародна допомога та внутрішні ресурси мають допомогти покрити дефіцит Бюджету-2025 без емісії

 • 15187 переглядiв

Міжнародна допомога та "мобілізація внутрішніх ресурсів" мають допомогти уряду покрити дефіцит державного бюджету, який у 2025 році прогнозується на рівні понад 19%, без емісії грошей. Про це заявили у четвер у Національному банку України, пише УНН.

Деталі

"Міжнародна фінансова підтримка та заходи з мобілізації внутрішніх ресурсів мають допомогти уряду профінансувати дефіцит бюджету без звернення до емісійних джерел фінансування", - зазначають у Нацбанку.

У регуляторі вказали, що через тиск війни на державні фінанси бюджетні видатки на 2024 рік суттєво збільшено. 

"У проєкті державного бюджету на 2025 рік передбачено, що видатки залишаться значними – бюджетний дефіцит перевищуватиме 19% ВВП", - ідеться у повідомленні.

Регулятор зазначає, що фінансування бюджетних видатків планується забезпечити шляхом збільшення бюджетних доходів, отримання фінансової підтримки від міжнародних партнерів та нарощування внутрішніх запозичень через продаж ОВДП. 

Нагадаємо 

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що загальний дефіцит бюджету у 2025 році складатиме 35 млрд доларів, але уряд знає, де знайти 20 млрд доларів, а решта 15 млрд доларів залишається непокритою.

Популярні

Новини по темі