ukenru
naygirshiy-den-z-bereznya-minulogo-roku-obsye-zayavila-pro-splesk-nasilstva-na-donbasi

Найгірший день з березня минулого року: ОБСЄ заявила про сплеск насильства на Донбасі

 • 11196 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували різкий сплеск насильства на Донбасі, де лише за день, 7 лютого, було близько 1 тис. разів використано озброєння, яке повинне бути відведене відповідно до мінських домовленостей, у тому числі щонайменше 360 випадків застосування реактивних систем залпового вогню. Про це під час брифінгу заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг, передає УНН.

"Різниця в кількості щоденних порушень режиму припинення вогню була разючою, зокрема в Луганській області. Наприклад, у понеділок ми не зафіксували жодного порушення режиму припинення вогню у всій області. Однак, до середи наші спостерігачі, особливо ті, що працюють в західній частині області, стали свідками різкого сплеску насильства", - сказав він.

З його слів, у середу, 7 лютого, вони зафіксували в Луганській області понад 3 тис. порушень режиму припинення вогню.

"Середа, фактично, стала найгіршим днем з березня 2017 року за кількістю випадків застосування такого озброєння – упродовж тижня ми встановили, що таке озброєння використовувалось щонайменше 1 тис. разів, включно з принаймні 360 випадками застосування реактивних систем залпового вогню", - додав А.Хуг.

Нагадаємо, А.Хуг відвідає окупований Луганськ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП