nato-provede-naybilshi-viyskovi-navchannya-z-chasiv-kholodnoyi-viyni

НАТО проведе найбільші військові навчання з часів холодної війни

 • 278530 переглядiв

Деталі

Наступного року НАТО готує найбільші спільні командно-штабні навчання з часів холодної війни. В них візьмуть участь понад 40 000 військовослужбовців. Будуть відпрацьовувати, як Альянс відбиває російську агресію проти одного з його членів.

Навчання Steadfast Defender розпочнуться навесні наступного року і, як очікується, в них візьмуть участь від 500 до 700 літаків, понад 50 кораблів і близько 41 000 військовослужбовців, повідомили офіційні представники НАТО.

Вони покликані моделювати потенційні маневри проти супротивника, якого в цих навчаннях називають коаліцією на чолі з росією. Ці навчання також є першими з точки зору технічних можливостей, оскільки в них використовуватимуться реальні географічні дані для створення більш реалістичних сценаріїв для військ.

В навчання візьмуть участь представники 32 країн. Вони відбуватимуться в Німеччині, Польщі і країнах Балтії в лютому і березні.

Доповнення

У суботу, 9 вересня, військово-морські підрозділи країн НАТО розпочали масштабні навчання біля берегів Естонії та Латвії. Тренування спрямовані на відпрацювання дій у разі нападу росії, включно з можливою контратакою.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Дар’я Білодід стала амбасадором FAVBET

     • 492948 переглядiв

    У небі над Україною вночі знищили 12 ворожих "шахедів"

     • 264785 переглядiв

    На Запоріжчині ворог за добу ворог здійснив 121 обстріл

     • 235857 переглядiв