nasa-perenosyt-polit-spacex-cherez-problemy-z-boeing-starliner

NASA переносить політ SpaceX через проблеми з Boeing Starliner

 • 20527 переглядiв

NASA відклало політ SpaceX на вересень через проблеми з двигунами Boeing Starliner. Розглядаються варіанти повернення астронавтів, включно з використанням капсули SpaceX, що може затримати їх повернення до 2025 року.

У вівторок NASA заявило, що переносить політ чотирьох астронавтів компанії SpaceX із серпня на вересень, тепер його заплановано не раніше 24 вересня, це дасть їм більше часу для аналізу проблем із двигунами та витоками, що виникли в капсули Boeing Starliner, повідомляє Associated Press, передає УНН

Деталі 

У вівторок виповнилося два місяці перебування на космічній станції пілотів-випробувачів Starliner Бутча Вілмора і Суні Вільямса, які мали повернутися до середини червня. NASA розглядає всі варіанти повернення двох астронавтів-ветеранів, включно з доставкою додому в капсулі SpaceX, що означає, що астронавти можуть повернутися додому у лютому 2025р, повідомляє Reuters.

"NASA і Boeing продовжують оцінювати готовність космічного корабля, і жодних рішень щодо повернення Starliner поки що не ухвалено", - йдеться в заяві NASA. Більш детальна інформація очікується на прес-конференції, призначеній на середу.

Лише два стикувальних порти на космічній станції можуть прийняти капсули американських астронавтів, і зараз обидва зайняті. Тому один із них має бути звільнений до прибуття наступного екіпажу SpaceX. У Росії є свої власні місця для стоянки капсул "Союз".

Остання невдача означає, що на чотирьох астронавтів, які вирушили в березні на кораблі SpaceX, тепер чекає триваліша місія, ніж планувалося.

Протягом останніх кількох тижнів Boeing проводив тестові запуски рушіїв на землі і в космосі, щоб краще зрозуміти, чому п'ять рушіїв вийшли з ладу перед прибуттям Starliner на космічну станцію 6 червня. Усі вони, крім одного, знову запрацювали. Також було виявлено витоки гелію в руховій установці капсули.

Посилаючись на результати випробувань, компанія наприкінці минулого тижня заявила: "Boeing, як і раніше, впевнена в космічному кораблі Starliner і його здатності благополучно повернутися з екіпажем".

Boeing довелося подолати безліч проблем зі Starliner за ці роки. Компанії довелося двічі запускати порожній Starliner, перш ніж взяти на себе зобов'язання зі створення екіпажу, повторюючи початкові льотні випробування через погане програмне забезпечення та інші проблеми. Ці затримки обійшлися компанії більш ніж в 1 мільярд доларів.

Boeing призначає нового CEO на тлі звіту про значний збиток31.07.24, 18:56

Популярні

Новини по темі

NASA переносить політ SpaceX через проблеми з Boeing Starliner

 • 20527 переглядiв

У США жертвами урагану "Деббі" стали шестеро людей

 • 20800 переглядiв