nafta-deshevshaye-na-tli-zrostannya-zapasiv-u-ssha-i-ochikuvannya-danikh-pro-inflyatsiyu

Нафта дешевшає на тлі зростання запасів у США і очікування даних про інфляцію

 • 1068867 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Ф'ючерси на нафту марки Brent з постачанням у липні у понеділок під час торгів впали в ціні до 77,00 доларів за барель, передає УНН з посиланням на дані торгів.

За даними Bloomberg станом на 9:34, вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent знизилася на 0,57%.

При цьому ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI впала до 73,27 долара за барель, втративши 0,60%.

Деталі

Ціни на нафту в середу знизилися, призупинивши триденне ралі, на тлі того, як несподіване зростання запасів нафти в США викликало побоювання з приводу попиту, тоді як інвестори чекали даних щодо інфляції в США, щоб оцінити наступне рішення щодо процентної ставки в країні - найбільшому споживачі нафти, відзначає Reuters.

Президент ФРБ Нью-Йорка Джон Вільямс заявив, що інфляція залишається надто високою і що центральний банк знову підвищить ставки у разі потреби, навіть попри те, що центральний банк США відмовився від рекомендацій щодо необхідності майбутніх підвищень.

Ринок також очікує на щомісячний звіт Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), який має вийти в четвер, щоб зрозуміти, чи потрібно цій групі та її союзникам знову скорочувати видобуток, щоб підтримати ціни.

ОПЕК та її союзники, відомі як ОПЕК+, домовилися минулого місяця скоротити видобуток на 1,16 млн барелів на добу з травня до кінця року. ЗМІ повідомили, що Міністерство енергетики росії заявило, що скорочення видобутку нафти в країні у квітні майже досягло цільового рівня.

Ринки також стежили за коментарями президента США Джо Байдена та законодавців-республіканців про підвищення стелі боргу США обсягом 31,4 трильйона доларів, побоюючись безпрецедентного дефолту, якщо Конгрес США не вживе заходів протягом трьох тижнів.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Дніпропетровщина: уночі знищено три ворожі "шахеди"

     • 838232 переглядiв

    Від заморозків до 20° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 1081190 переглядiв

    Ще плюс 690: Генштаб оновив дані про знищених окупантів

     • 1143434 переглядiв