ukenru
na-kii-vschini-gromadskist-ta-vlada-obyednali-zusillya-schodo-pidtrimki-molodikh-simei

На Київщині громадськість та влада об'єднали зусилля щодо підтримки молодих сімей

 • 9930 переглядiв

КИЇВ. 5 серпня. УНН. Сьогодні, 5 серпня, у Вишгороді, що на Київщині, відбувся круглий стіл на тему "Стратегічний розвиток сімейної політики у громадах", передає кореспондент УНН.

Захід організував інформаційно-ресурсний методичний центр "Родина". Участь у круглому столі взяли громадські організації Київської області, які починають або вже працюють у напрямку підтримки дитинства, молодіжної та сімейної політики, соціального захисту, та сімейних цінностей.

Мова, серед іншого, про: представників молодіжної громадської організації "Нова хвиля", Всеукраїнської асоціації жінок-підприємців "Жіночий альянс", Київського регіонального центру медіації та права, благодійного фонду "Гіпократ".

Також участь у заході взяла заступниця Вишгородської районної ради Марина Ганіцька.

Учасники круглого столу розповіли про впроваджені ними проекти з підтримки молодих сімей та дітей.

Так, до прикладу, представник благодійного фонду "Гіпократ", практикуючий лікар Ольга Решетняк поділилася досвідом проведення фестивалю "Свято Родинних Традицій", який 5 років поспіль об'єднує жителів Вишгорода.

Представник МГО "Нова хвиля" Олександр Онопрієнко розповів про ініційовані організацією проекти, спрямовані на роботу із парами, які хочуть створити сім'ю.

У ході заходу його учасники напрацювали алгоритм дій щодо співпраці громадського сектору з органами влади у частині підтримки молодих сімей та дітей.

Крім того, учасники круглого столу дійшли згоди провести обласний фестиваль "Родина" спільними зусиллями.

Довідка УНН: Інформаційно-ресурсний методичний центр "Родина" було створено у 2004 році. Тоді він називався Київським обласним центром опіки дитини. У 2018 році центр перейменували у КУ Київської обласної ради "Київський обласний Інформаційно-ресурсний методичний центр "Родина".

Центр опікується соціальною інтеграцією дітей до біологічної сім'ї, влаштуванням дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у сім'ю, соціальною адаптацією, і інтеграцією дітей-сиріт, соціальною підтримкою батьків та дітей, інтеграцією внутрішньо переміщених дітей та сімей до місцевих громад та інше.

Українські Національні Новини

Суспільство