na-donechchini-vstanovili-shakhraya-yakiy-za-vinagorodu-obitsyav-vivezti-mirnikh-meshkantsiv-iz-mariupolya

На Донеччині встановили шахрая, який за винагороду обіцяв вивезти мирних мешканців із Маріуполя

 • 110119 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. У 3000 гривень за людину аферист оцінив поїздку сполученням "Маріуполь - безпечне місце". Після отримання завдатка чоловік зникав. Наразі його викрито. Поліція закликає не довіряти оголошенням про платну евакуацію. Про це УНН пише з посиланням на повідомлення Нацполіції в Telegram.

Деталі

Співробітники управління стратегічних розслідувань в Донецькій області дізналися про факт злочину під час моніторингу соціальних мереж. Невідомий запропонував жінці перевезти людей з Маріуполя у безпечне місце за грошову винагороду, отримавши частину грошей, чоловік зник.

Внаслідок проведення оперативних дій, "перевізника" було викрито. Ним виявився раніше судимий за грабіж та викрадення авто 28-річний мешканець Покровська. Після скоєння злочину чоловік перейшов на нелегальне становище та переховувався на території Дніпропетровської області.

Поліцейські повернули зловмисника до Покровська. Зараз він перебуває у відділі поліції, де надає свідчення.

Поліція Донеччини попереджає не довіряти незнайомцям, які пропонують за гроші вивезти людей з гарячих точок регіону.

"Для особистої безпеки ні в якому разі не переказуйте кошти. Ми розуміємо, що емоційний стан у такий тяжкий час дуже нестабільний, люди шукають будь-який спосіб, щоб витягнути рідних з оточених російськими військами міст. Проте треба пам’ятати, що є злочинці, які намагаються нажитися на чужому горі. Безпечна евакуація людей проходить під контролем поліції та організована державними службами чи волонтерами", - зазначають правоохоронці.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Роскомнагляд заблокував в росії видання Bild

     • 95985 переглядiв