ukenru
moz-zapevniv-scho-epidemiyi-gripu-v-ukrayini-nemaye

МОЗ запевнив, що епідемії грипу в Україні немає

 • 11687 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Захворюваність на грип та ГРВІ в Україні становить 359,7 на 100 тисяч населення, що на 30,7% менше епідемічного порогу по Україні. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я, передає УНН. 

“Захворюваність на грип та ГРВІ в Україні перебуває на неепідемічному рівні, притаманному для початку епідемічного сезону. Протягом звітного тижня на грип та ГРВІ захворіли 151 852 людини, із них 68,4 % діти віком до 17 років. Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих та дітей до 17 років незначно збільшився — на 1,0 % та 4,0 % відповідно”, — йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні відзначається Всесвітній день боротьби з діабетом

Наразі в Україні медики відзначають відсутність географічного поширення грипу і ГРВІ та низьку інтенсивність епідемічної активності, без перевищення епідемічних порогів. Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

За даними дозорного епіднагляду, за тиждень зареєстровано 34 випадки грипоподібного захворювання та 22 випадків тяжкої гострої респіраторної інфекції, проте лабораторного підтвердження наявності вірусів грипу не отримано.

З початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 61 970 людей. Головний лікар Київського міського центру здоров‘я Отто Стойка стверджує, що вакцина проти грипу захищає від хвороби на 50-60%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медик дав пораду, як укріпити імунітет під час епідемії грипу

За прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров’я, у новому епідсезоні в Україні, ймовірно, циркулюватимуть три штами грипу: мічиганський, сінгапурський і колорадський. У Мінохорони здоров'я радять проводити вакцинацію для формування імунітету. 

Раніше лікарі дали поради, як зберегти здоров'я взимку дорослим і дітям. Мова йде передусім про раціон харчування та засоби захисту від холоду.

Тим часом у Львові, станом на 14 листопада, зафіксовано серйозний спалах кору

Українські Національні Новини

Здоров'я