modulni-ukryttia-heneratory-ta-buldozery-tsohorich-do-ekspluatatsii-v-zsu-dopushcheno-70-novykh-inzhenernykh-zasobiv

Модульні укриття, генератори та бульдозери: цьогоріч до експлуатації в ЗСУ допущено 70 нових інженерних засобів

 • 8089 переглядiв

Від початку року до експлуатації в Силах оборони України допустили ще 70 інженерних засобів: 47 вітчизняного та 23 іноземного виробництва. Про це заявили у Міноборони України, передає УНН.

Деталі

Допущено до використання Силами оборони виготовлені українськими зброярами протикумулятивні захисти ОВТ, модулі технічного обслуговування, модульні укриття, уніфіковані димові шашки, генератори і пристрої зберігання електричної енергії (павербанки), маскувальні комплекти тощо. 

Серед кодифікованих для Сил оборони інженерних засобів іноземного виробництва — гусеничні екскаватори-навантажувачі, бульдозери, мостові конструкції, звукомовні станції тощо.

Серед 70 кодифікованих з початку 2024 року інженерних засобів понад 40 — упродовж третього кварталу. Це свідчить про пожвавлення зброярського виробництва в України.

Сучасні інженерні засоби відіграють важливу роль під час ведення бойових дій наступального і оборонного характеру. Залежно до потреб фронту українські зброярі нарощують свої спроможності. Сьогодні виробляють інженерні засоби за досить широкою номенклатурою

— зауважив начальник Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння і військової техніки полковник Володимир Рочняк.

Нагадаємо

За 9 місяців 2024 року Міноборони дозволило використання понад 140 безпілотних авіаційних та 33 наземних роботизованих комплексів українського виробництва. Це значно перевищує показники 2023 року.

Популярні

Новини по темі