mizhnarodniy-den-chornogo-kota-den-sekond-khendu-scho-sche-mozhna-vidznachiti-17-serpnya

Міжнародний день чорного кота, День секонд-хенду. Що ще можна відзначити 17 серпня

 • 2360317 переглядiв

КИЇВ. 17 серпня. УНН. Сьогодні, 17 серпня, відзначається Міжнародний день чорного кота. Подія була започаткована у США, і згодом набула популярності у багатьох країнах світу, пише УНН.

Щоправда, точно невідомо завдяки кому саме з’явився День чорного кота. За однією з версій, його заснував чоловік, у якого померла сестра, а за деякий час від суму за хазяйкою померла її чорна кішка.
За іншою – ініціатором стала група у соцмережі, яка провела дослідження і дійшла висновку, що чорних котів присипляють у п’ять разів частіше ніж котів з іншим кольором шерсті.

Чорні коти були талісмани мореплавців. Його присутність на кораблі майже завжди означала вдале плавання. За поведінкою кота визначали погоду. І, звісно, коти чудово розправлялися з гризунами.

У ірландців та шотландців чорни коти були та залишаться символами вдачі.

Найбільше дісталося чорним котам у середньовіччя. Побутувала думка, що саме чорні коти є помічниками чаклунів та відьом у їхніх магічних ритуалах.

Дійшло до того, у 1233 році Папа Римський Григорій ІХ оголосив чорним втіленням диявола. Тварин нещадно виловлювали та знищували. Але цим люди зробили собі ведмежу послугу. Через різке скорочення популяції котів у розплодилися гризуни, що призвели до страшної чуми у ХІV столітті, від якої помели до 60% мешканців Європи.

Також 17 серпня відзначається День секонд-хенду (День магазинів секонд-хенду).

За статистикою 70% населення нашої планети мають у своєму гардеробі хоча б одну річ з секонд-хенду.

Аби долучитися до події у цей день обов’язково варто завітати до секунд-хенду та придбати якусь оригінальну річ.

Ще сьогодні можна відзначити День картоплі. Свято особливо популярне у США, але має своїх прихильників і в інших країнах світу.

Відсвяткувати День картоплі можна приготуванням якоїсь смачної страви із цього овоча.

За церковним календарем 17 серпня – День пам’яті преподобної мучениці Євдокії.
Євдокія жила у ІV столітті, виховувалася у знатній християнській родині. Якось вона потрапила у полон до перського царя Сапора. Навіть у в’язниці вона продовжувала проповідувати християнство.

Коли цар дізнався про це, то за його наказом Євдокію довго катували, змушуючи зректися Господа, а потім стратили.

Також сьогодні вшановують пам’ять семи сплячих отроків Ефеських: Максиміліана, Іамвліха, Мартініана, Іоанна, Діонісія, Костянтина і Антоніна.
Вважається, що у ІІІ столітті за відмову зректися Господа та поклонитися ідолам отроків замурували у печері. Там Господь дарував їм чарівний сон. Через 170 років печеру відкрили, отроки прокинулися розповіли про своє життя, і знову заснули до всезагального воскресіння.

Іменини 17 серпня святкують Євдокія, Дарина, Ірина, Костянтин, Максиміліан Олексій, Андрій, Денис, Дмитро, Іван, Кузьма, Михайло, Семен.

Українські Національні Новини

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    У Херсоні пролунали вибухи - ЗМІ

     • 1615812 переглядiв