ukenru
minoborony-brytanii-vykorystalo-menshe-polovyny-hroshei-iz-fondu-dlia-ukrainy-zmi

Міноборони Британії використало менше половини грошей із фонду для України - ЗМІ

 • 40961 переглядiв

Міністерство оборони Великої Британії не використало більше половини міжнародного військового фонду у розмірі 900 мільйонів фунтів стерлінгів, призначеного для України, через бюрократичні затримки з оформленням контрактів, виділивши або витративши поки що лише 404 мільйони фунтів стерлінгів.

Міноборони Великобританії не використало більш як половину міжнародного військового фонду у розмірі 900 мільйонів фунтів стерлінгів, який призначений для України. Про це заявляє The Guardian, повідомляє УНН.

Понад половину військового фонду України в 900 мільйонів фунтів стерлінгів, яким керує Міністерство оборони Великобританії, не було використано через бюрократичні затримки з видачею контрактів

 - повідомляє The Guardian.

Зазначається, що міжнародний фонд для України, який очолює Великобританія, налічує дев'ять країн серед своїх донорів. Критики стверджують, що доставка зброї на передову йде повільно. 

З 900 мільйонів фунтів стерлінгів, пожертвуваних урядами за останні два роки, з яких 500 мільйонів фунтів стерлінгів надійшло від Великобританії, лише 404 мільйони фунтів стерлінгів було виділено або витрачено

- заявляє The Guardian.

Повідомляється, що міністри визнали, що частина обладнання, передбаченого у підписаних контрактах, не потрапить до України до весни наступного року. 

За словами представників Міноборони, затримки були викликані необхідністю оцінити кожну з величезної кількості оборонних компаній, які подали заявки на контракти.

Тіньовий міністр оборони Сполученого Королівства Джон Хілі звинуватив міністерство оборони в тому, що воно діє "повільно".

Великобританія єдина у підтримці України та проти російської агресії. Оскільки Росія посилює свої напади на Україну, її союзники мають прискорити військову підтримку. Натомість уряд Великобританії зволікає з передачею вкрай важливого нового обладнання до рук українців

 - сказав Хілі.

Міжнародний фонд для України було створено у серпні 2022 року для фінансування військової підготовки та оснащення України після російського вторгнення у лютому того ж року.

Він був задуманий як "гнучкий фонд із низькою бюрократією", керований Міністерством оборони від імені виконавчої групи, до якої входять Великобританія, Норвегія, Нідерланди, Данія, Швеція та Литва.

Доповнення

Прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр повідомляла, що США надішлють Україні зброю "негайно", якщо запит на фінансування допомоги Україні буде схвалено Конгресом.

Перші снаряди із чеської ініціативи боєприпасів Україна може отримати у червні цього року.