minenerho-zaklykaie-biznes-vstanovyty-rezervnu-heneratsiiu

Міненерго закликає бізнес встановити резервну генерацію

 • 17722 переглядiв

Заступник міністра енергетики Микола Колісник закликає бізнес встановлювати резервну генерацію та сонячні панелі для енергетичного самозабезпечення, що є економічно вигідним та допоможе підготуватися до наступного опалювального сезону.

Заступник міністра енергетики України Микола Колісник закликає бізнес встановлювати резервну генерацію, зазначивши, що це економічно вигідно і допоможе підготуватися до опалювального сезону. Він також наголосив на важливості сонячних панелей для енергетичної самозабезпеченості. Про це він сказав у ефірі телемарафону, передає УНН.

Для бізнесу, не буде лишнім встановити резервну генерацію. Таким чином ми зможемо підготуватися до наступного опалювального сезону

- каже Колісник.

Він наголошує, що для бізнесу зараз надані всі умови для того, щоб такі проекти можна було реалізувати. Міненерго розуміє, що часу не багато, але це важливо, через ринкові умови.

Зараз ринкові умови вже є достатньо економічно вигідними, для того щоб встановлювати резервне живлення генерації та покривати власні потреби для бізнесу. У випадку генерації понад власних потреб, є можливість продавати це в енергомережу. Насправді, ці інструменти є комерційно вигідними. Власне тому ми і закликаємо бізнес працювати на цьому напрямку, за загальним європейським правилам

- розповідає Колісник.

За його словами ми маємо розгорнутий ринок встановлення сонячних панелей і це є повністю ринковим механізмом, який допомагає допоможе бізнесу задовольнити свої потреби та і в принципі енергетиці у даному випадку.

Наявність власної генерації для власних потреб є важливим крок для самозабезпечення

- наголосив заступник міністра.

Нагадаємо

Український уряд запровадив політику підтримки бізнесу, дозволивши компаніям, які імпортують понад 30% енергії, уникати обмежень на споживання електроенергії, а також спростив процедури створення резервних автономних потужностей з виробництва енергії для підвищення конкурентоспроможності на ринку ЄС.

Популярні

Новини по темі

Міненерго закликає бізнес встановити резервну генерацію

 • 17722 переглядiв

На Харківщині з трьох районів евакуювали вже 10,7 тис. людей

 • 21378 переглядiв

На Запоріжжі армія рф вдарила 434 рази, є загиблий

 • 20828 переглядiв

Курс валют на 21 травня: долар виріс на 24 копійки

 • 19109 переглядiв