ukenru
memorialnyi-kompleks-viiskovykh-pokhovan-u-lvovi-yakym-vin-bude

Меморіальний комплекс військових поховань у Львові: яким він буде

 • 23095 переглядiв

Архітектурний конкурс у Львові на створення меморіального комплексу військових поховань Героїв України виграли архітектори Віктор Голубєв та Дмитро Райфшнайдер. Концептуальний проект включає зону поховань, меморіальний парк, музей, пам'ятник невідомому солдату, каплицю та колумбарій.

У Львові завершився архітектурний конкурс на створення меморіального комплексу військових поховань Героїв України, який включатиме зону поховань, меморіальний сквер, музей, монумент невідомому солдату, каплицю та колумбарій. Про це повідомила Львівська міська рада, пише УНН.

Деталі

Три місяці тривав архітектурний конкурс у Львові для створення меморіального комплексу військових поховань Героїв України на вулиці Мечникова. У ньому планується розмістити зону поховань, меморіальний сквер, музей, монумент невідомому солдату, каплицю та колумбарій.

Перемогу в конкурсі здобули архітектори Віктор Голубєв та Дмитро Райфшнайдер з Хмельницького з концептуальним проєктом. У подальшому він буде розроблятися за участі дорадчої ради, до складу якої входять військові, родини загиблих і представники духовенства, з якими архітектори нещодавно зустрічалися.

Уряд визначив місце розташування Національного військово кладовища15.03.24, 17:58 • [views_0]

У проєкті було запропоновано виготовляти намогильні споруди на цвинтарі з білого архітектурного бетону з додаванням натурального каменю ("терраццо"). Надгробні камені матимуть місце для фотографії, імені та років життя померлого, а також простір для квітів та свічок. Біля кожної могили також будуть встановлені місця для сидіння з уніфікованим дизайном.

Колумбарій, що є важливою частиною зони поховань, буде місцем для захоронення урн з прахом, до якого можна буде дістатися як по сходах, так і за допомогою пандусу.

На передній частині комплексу біля вул. Мечникова  пропонується облаштувати площу із монументом невідомому воїну. Концепція нової площі полягає у зміненні осі міста на історичну. Ця вісь направлена на Північний Схід та Схід в усереднену точку, що поєднує координати боїв за Київ, Харків, Донецьк, Авдіївку, Дебальцеве, Іловайськ, Херсон та основний напрямок оборони України. Таке зміщення осі повинне привернути увагу до географічної єдності України та контрастувати зі структурою міста, врізаючись у неї

- говорить автор проєкту Дмитро Райфшнайдер.

Форма Монументу невідомому воїну буде нагадувати щит, і може мати багато символічних значень. Однак основним елементом є зелені доріжки, що символічно простягаються до неба, а зелень на щиті символізує цвіт нації, який став на захист держави. На площі перед монументом також розмістять плиту з графічними знаками бригад та підрозділів, герої яких боролися за Україну, і місце для покладання квітів.

На кінці "марсового поля" встановлять хрест на честь Української галицької армії, який замкне центральну вісь комплексу. Біля хреста передбачено місце для молитви.

Нагадаємо

Національне військове меморіальне кладовище у Києві будуватимуть у 8 етапів: скільки триватиме будівництво та на якому етапі зведуть крематорій.

Військове меморіальне кладовище розраховане на 150 тисяч поховань: хто може бути там похований12.04.24, 14:55 • [views_0]