maiemo-unyknuty-konkurentsii-myrnykh-planiv-kuleba-prybuv-do-kytaiu-ta-anonsuvav-peremovyny-shchodo-ukrainy

"Маємо уникнути конкуренції мирних планів": Кулеба прибув до Китаю та анонсував перемовини щодо України

 • 21117 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснює перший візит до Китаю з початку повномасштабного вторгнення РФ. Він планує детальні переговори з китайським колегою щодо шляхів до справедливого миру.

У вівторок, 23 липня, очільник МЗС України Дмитро Кулеба прибув до Китаю. Він анонсував низку перемовин щодо врегулювання війни в Україні з посадовцями КНР. Про це пише УНН з посиланням на заяву дипломата в Instagram.

Деталі

Кулеба розповів, що це не тільки перший візит до КНР від початку повномасштабного вторгнення, а перша поїздка очільника МЗС України до Пекіну за понад 10 років.

Усім привіт з Китаю. У розвиток контактів лідерів України та КНР Сі Цзіньпіна, здійснюю перший візит українського високопосадовця до Китаю з початку повномасштабної агресії Росії проти України. Це також перший двосторонній візит міністра закордонних справ України до КНР з 2012 року

- розповів Кулеба. 

За його словами, він планує розлогі, детальні, предметні переговори з китайським колегою Ван Ї щодо шляхів до справедливого миру

Все, що ми хотіли, щоб Китай поважав територіальну цілісність України - Зеленський 16.06.24, 20:18

Маємо уникнути конкуренції мирних планів. Дуже важливо, що Київ та Пекін ведуть прямий діалог та обмін позиціями. Обговоримо і двосторонні відносини. Переконаний, що після того, як Україна почала переговори про вступ до Євросоюзу, Китаю варто поглянути на відносини з нашою державою крізь призму своїх стратегічних відносин з Європою.  

- розповів голова МЗС України. 

Нагадаємо

Голова КНР Сі Цзіньпін заявив, що Китай прагне мирних переговорів і політичного врегулювання "української кризи", та що його країна діятиме у свій власний спосіб для досягнення такої мети. 

Популярні

Новини по темі