ukenru
maas-vid-imeni-nimtsiv-podyakuvav-ukrayini-za-povernennya-dodomu-gromadyan-frn

Маас від імені німців подякував Україні за повернення додому громадян ФРН

 • 32979 переглядiв

КИЇВ. 24 березня. УНН. Німеччина вдячна Україні за повернення додому німецьких громадян та буде опікуватись кожним громадянином України, який потребує підтримки щодо повернення додому. Про це під час брифінгу з очільником МЗС України Дмитром Кулебою заявив голова МЗС Німеччини Хайко Маас, передає кореспондент УНН.

"Я хочу, користуючись нагодою, подякувати Україні особливо за підтримку щодо вивезення німецьких громадян з України. Українці допомогли нам, і я хочу від імені цих німецьких громадян подякувати. Мене попросили це зробити, я дякую, особливо всім тим в Україні, хто зробив це можливим, і вам пане Дмитре (Кулеба - ред.) за цей знак солідарності з людьми, які в такі тяжкі часи хотіли повернутись додому", - сказав Маас.

З його слів, сьогодні на тлі ситуації з коронавірусом, окрім необхідних національних заходів потрібно більше міжнародної співпраці у цій справі, оскільки коронавірус - це глобальний виклик.

"Ми зараз просто не можемо обійтись без кооперації для того, щоб вирішувати проблеми людей, і Німеччина та Україна показали свою кооперацію, коли йдеться про громадян. Я хочу вас запевнити, що ми також будемо опікуватись кожним громадянином України, який потребує підтримки щодо повернення додому", - додав міністр.

Нагадаємо, німецькі літаки будуть забирати українських громадян з найбільш віддалених куточків світу для їх перевезення до Німеччини, звідки вже Україна допомагатиме їм діставатись додому.

Українські Національні Новини

Політика