lykhovii-poiasnyv-u-chomu-skladnist-dlia-rf-zibraty-udarnyi-kulak-na-zaporizkomu-napriamku

Лиховій пояснив у чому складність для рф зібрати "ударний кулак" на Запорізькому напрямку

 • 31883 переглядiв

Лиховій пояснює, що для того, щоб Росія змогла зібрати велику ударну силу на Запорізькому напрямку, їй доведеться зняти війська зі своїх флангів, що зробить їх вразливими для українських контратак.

На Запорізькому напрямку росіянам, щоб  зібрати "ударний кулак" потрібно забирати сили з флангів. Якщо вони це зроблять, то оголять фланги й туди можуть зайти українські підрозділи.

Про це повідомив начальник відділу зв’язків з громадськістю ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.   

Якщо говорити про Запорізький напрямок, то та кількість про яку пише CNN або інші інформаційні ресурси...Треба враховувати специфіку цього напрямку. Ці кілька десятків тисяч осіб з окупаційної армії не вчиняють такого тиску, як могли та вчиняли в Авдіївці, тому що це інші обставини, це інші умови та тактика введення бойових дій

- розповів Лиховій.

CNN повідомляло, що на Запорізькому напрямку, за даними деяких аналітиків, було зібрано військо рф чисельністю 50 000 осіб.  За його словами, Запорізький напрямок має значну протяжність й противник розосереджує всю цю кількість вздовж цієї лінії фортифікації своєї, в тому числі ще створеної проти нашої літньої кампанії.

Йому (ворогу – ред.), щоб зібрати ударний кулак треба з цього напрямку забирати з флангів, наприклад сили. Якщо він забере їх з флангів, він ці фланги оголить і туди можуть зайти наші підрозділи. Тобто там противник діє досить обережно і після першої невдалої спроби він повернувся до тактики малих піхотних штурмових груп

- сказав Лиховій. 

Доповнення

Лиховій повідомляв, що російські війська на Запорізькому напрямку після невдалих спроб наступати значною кількістю бронетехніки перейшли до своєї звичної тактики – малих штурмових груп із додаванням бронетехніки. 

Популярні

Новини по темі

Затверджено нову нарукавну емблему для фахівців спецслужби

 • 26508 переглядiв