lyashko-rozpoviv-yaki-simptomi-mayzhe-vidrazu-vkazuyut-na-covid-19

Ляшко розповів, які симптоми майже відразу вказують на COVID-19

 • 447434 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. Втрата відчуття смаку й запаху є симптомами, які майже відразу вказують на COVID-19. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу, передає УНН.

"Втрата відчуття смаку й запаху є специфічними симптомами, які майже відразу вказують на COVID-19, оскільки ці симптоми нехарактерні для інших інфекційних хвороб", - сказав Ляшко.

За його словами, ВООЗ на основі проведеного аналізу всіх випадків коронавірусної хвороби зробила такий своєрідний рейтинг симптомів, і розмістила їх у першому щаблі. На верхньому рівні ті симптоми, які зустрічаються найчастіше.

"Перше – це лихоманка, вона зустрічається у 88% всіх хворих на COVID-19, сухий кашель - у 67%, слабкість - у 38%, ускладнення дихання - у 18%, біль у горлі – 13%, головний біль - у 13%, біль у м'язах, відчуття холоду, нудота та блювота - від 5-10%. Нежить, діарея, кашель з кров'ю також є симптомами", - розповів Ляшко.

Нагадаємо, діти можуть тижнями можуть "носити" вірус SARS-CoV-2 у верхніх дихальних шляхах без будь-яких симптомів захворювання.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський розпочав робочу поїздку на Харківщину

     • 14742 переглядiв

    Мінфін прозвітував про підготовку Бюджету-2021

     • 14098 переглядiв

    АЕС виробили найбільше електроенергії за добу

     • 6744 переглядiв

    У МОЗ назвали три ознаки "ідеальної вакцини" від COVID-19

     • 22500 переглядiв