lubinets-vidreahuvav-na-katuvannia-viazniv-v-odnii-z-kolonii-na-poltavshchyni

Лубінець відреагував на катування в'язнів в одній з колоній на Полтавщині

 • 16801 переглядiв

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець направив команду Національного превентивного механізму до виправної колонії в Полтавській області після отримання інформації про тортури і знущання над ув'язненими там.

Після інформації про побиття та знущання з в'язнів в одній з виправних колоній Полтавщини, до закладу негайно скерували групу національного превентивного механізму (НПМ). Про це заявив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН.

Деталі 

Лубінець розповів, що отримав інформацію  з відповідними відеоматеріалами про факти катувань у одній із виправних колоній на Полтавщині.

З метою захисту прав засуджених, які перебувають у місці несвободи, невідкладно повідомив Офіс Генерального прокурора. Також направив групу НПМ встановити обставини справи, причини та умови, що сприяли виникненню таких кричущих порушень прав людини

- заявив омбудсмен. 

За результатами візиту надіслав подання до Мін’юсту, а також відповідну інформацію компетентним органам.

Наразі підозрюваним обирають запобіжні заходи, встановлюються обставини причетності керівництва колонії. Винні мають бути покарані згідно із законом

- підкреслив Лубінець. 

Контекст 

Чотирьох співробітників Державної установи "Божковська виправна колонія (№16)". підозрюють у катуванні ув'язнених. Слідчі з'ясували, що працівники колонії. 

Чоловіки били ув'язнених ногами, гумовими кийками, палицями, викручували руки за спиною та ходили по тілу в’язнів. З метою встановлення причетних осіб проведено низку процесуальних дій, призначено 10 експертиз.

Нагадаємо

У Львівській області поліція викрила схему незаконного обігу наркотиків, що діяла з виправної колонії, вилучивши канабіс на 10 мільйонів гривень та затримавши всіх членів злочинного угруповання.

Популярні

Новини по темі

Окупанти обстріляли Лиман: щонайменше 8 людей поранені

 • 16841 переглядiв

У Харківській області зафіксовано 18 лісових пожеж

 • 15679 переглядiв