lishe-odna-kompaniya-vtratila-ponad-2-mlrd-grn-ruvin-pro-zbitki-biznesu-cherez-agresiyu-rf

Лише одна компанія втратила понад 2 млрд грн: Рувін про збитки бізнесу через агресію рф

 • 382167 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. За результатами експертизи наслідків війни для одного з великих підприємств Київської області сума реальних збитків склала майже 2 млрд грн, а упущена вигода – понад 200 млн грн. Про збитки українського бізнесу через військову агресію росії у своєму Telegram-каналі розповів директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін, пише УНН.

Цитата

«Серед останніх кейсів маємо приклад великого підприємства Київської області, складські приміщення якого були повністю знищені росіянами. Лише для одного цього підприємства сума реальних збитків, встановлена судовими експертами, склала майже 2 млрд грн, а упущена вигода – понад 200 млн грн», - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збитки Київщини від окупації перевищують 100 млрд грн, і це лише оцінка нерухомого майна

Загалом суми збитків, завданих через військовий напад росії, для житлового фонду, інфраструктури та промисловості, сфер освіти та охорони здоров'я нині, за словами експерта, вимірюються сотнями мільярдів доларів. При цьому, підкреслив Рувін, з часом фіксація збитків, визначення їх обсягу та грошового вираження може бути ускладнена, а докази бути втраченими. Тому для судових експертів важливо провести дослідження у всіх призначених справах, що пов'язані з нападом країни-загарбника, та надати правоохоронцям чіткі докази та максимально повну інформацію за результатами кожного конкретного дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевірено 5 тис. пошкоджених споруд у 205 населених пунктах - Олександр Рувін про роботу КНДІСЕ після звільнення Київщини

«Більшість судових експертиз щодо встановлення розміру збитків, спричинених російською агресією, є комплексними. Насамперед експерти-вибухотехніки встановлюють причину руйнувань об'єктів. У рамках будівельної та товарознавчої частини експертизи визначається сума реальних збитків для підприємства, тобто ринкова вартість фізично знищеного чи пошкодженого майна, споруд, обладнання, техніки тощо або вартість їх відновлення. Зрештою експерти-економісти визначають розмір упущеної вигоди. Йдеться про дохід, який підприємці могли б одержати за звичайних обставин та продовження ведення своєї діяльності – наприклад, недоотриманий прибуток від укладених контрактів, втрати продажів, майбутні прибутки тощо», - пояснив очільник КНДІСЕ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без КНДІСЕ неможливо підготувати якісну та професійну базу для майбутнього розгляду злочинів рф в судах - Володимир Арешонков

«Ворог свідомо атакує економіку нашої держави. Завдання для українських судових експертів полягає в підготовці надійної доказової бази для подальшої юридичної оцінки у вигляді вироків міжнародних судів, призначенні справедливого покарання винним особам та стягненні з країни-агресора компенсації на відновлення України», - резюмував Олександр Рувін.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ВАКС на місяць продовжив обов'язки Коболєву

     • 479415 переглядiв

    Ракетний удар рф по Харкову: кількість поранених зросла до 30

     • 879434 переглядiв

    Австрія викликала до МЗС посла рф через обстріл села Гроза

     • 926759 переглядiв