lidery-g7-zasudyly-ataku-iranu-po-izrailiu-y-poperedyly-pro-ryzyk-eskalatsii

Лідери G7 засудили атаку Ірану по Ізраїлю, й попередили про ризик ескалації

 • 57297 переглядiв

Іран запустив близько 300 безпілотників, балістичних і крилатих ракет в напрямку Ізраїлю, який перехопив близько 99% з них, у відповідь на ймовірний ізраїльський удар по консульству Ірану в Сирії, в результаті якого загинули високопоставлені командири Корпусу вартових ісламської революції, що змусило лідерів G7 засудити дії Ірану і попередити про ризик неконтрольованої регіональної ескалації.

Лідери країн Великої сімки засудили напад Ірану на Ізраїль і заявили в неділю, що вони намагатимуться запобігти "неконтрольованій регіональній ескалації" на Близькому Сході. Про це пише Reuters, передає УНН.

Своїми діями Іран ще більше зробив крок до дестабілізації регіону та ризикує спровокувати неконтрольовану регіональну ескалацію. Цього слід уникати. ... У цьому дусі ми вимагаємо, щоб Іран та його союзники припинили свої атаки, і ми готові вжити подальших заходів зараз і у відповідь на подальші дестабілізуючі ініціативи.

- йдеться у заяві Італії, що нині головує у G7.

Деталі

Лідери G7, які спілкувалися трохи менше години під час відеоконференції, та закликали Іран проявляти стриманість. У заяві G7 також пообіцяли працювати над "негайним і стійким припиненням вогню" в Газі після більш ніж шести місяців боїв.

Зустріч голів G7 відбулась після того, як президент США Джо Байден пообіцяв скоординовану дипломатичну відповідь на безпрецедентну атаку безпілотників і ракет, здійснену вночі Іраном.

Зеленський про атаку на Ізраїль: спільництво режимів Ірану та рф у поширенні терору має отримати об’єднану відповідь світу14.04.24, 15:03 • [views_0]

До G7 входять США, Канада, Італія, Великобританія, Франція, Німеччина та Японія, а також Європейський Союз. Вони також спланували зустріч міністрів закордонних справ з цього ж питання на 17-19 квітня на італійському острові Капрі.

Президент Байден у совю чергу попередив прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, що США не братимуть участі в контрнаступі проти Ірану, якщо Ізраїль вирішить відповісти.

Ізраїль хоче сформувати стратегічний альянс проти Ірану - Мінборони Ізраїлю14.04.24, 20:19 • [views_0]

Нагадаємо

Іран запустив близько 300 безпілотників, балістичних і крилатих ракет у бік Ізраїлю ввечері в суботу у відповідь на атаку Ізраїлю на консульство Ірану в Дамаску 1 квітня, в результаті якої загинули сім офіцерів Вартових Ісламської революції, у тому числі два високопоставлені командири.

Ізраїль заявив, що перехопив близько 99 відсотків снарядів і безпілотників запущених по їхній країні.

Іран стверджує, що здійснив атаку у відповідь на ймовірний удар Ізраїлю по його консульству в Сирії 1 квітня, в результаті якого загинули вищі командири Революційної гвардії, та заявив, що вони мають право на самозахист.

Популярні

Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

 • 105940 переглядiв

Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

 • 102197 переглядiв

В Харкові пролунали вибухи

 • 100193 переглядiв

Новини по темі

Атака на Дніпро: кількість постраждалих збільшилась до 12

 • 38536 переглядiв