kytai-zaprovadyv-sanktsii-proty-trokh-kompanii-ssha-cherez-postachannia-ozbroien-taivaniu

Китай запровадив санкції проти трьох компаній США через постачання озброєнь Тайваню

 • 31758 переглядiв

Китай накладає санкції на три американські компанії - General Atomics Aeronautical Systems, General Dynamics Land Systems і Boeing Defense, Space & Security - за продаж зброї Тайваню, забороняє їм торгувати з Китаєм і інвестувати в нього, а їхнім керівникам забороняє в'їзд до країни.

Міністерство комерції КНР внесло до списку ненадійних організацій три американські компанії за продаж озброєнь Тайваню. Про це йдеться у повідомленні, опублікованому на сайті відомства, передає УНН.

Деталі

Обмежувальні заходи вводяться проти General Atomics Aeronautical Systems, General Dynamics Land Systems, а також Boeing Defense, Space & Security "з метою захисту суверенітету, безпеки та інтересів розвитку країни", поінформувало міністерство.

Компанії "беруть участь у продажу зброї на Тайвані", уточнило відомство. Їм заборонено займатися торгівлею з Китаєм, а також здійснювати нові інвестиції у країні. Керівникам компаній заборонено в'їзд до КНР.

Мінкомерції заявило, що Boeing Defense, Space & Security має сплатити штраф, що вдвічі перевищує суму контрактів на продаж озброєнь Тайваню.

США запровадили санкції проти росіян, які допомагали рф отримувати зброю з КНДР 16.05.24, 19:13

Популярні

Новини по темі

У Москві спалахнула масштабна пожежа

 • 33340 переглядiв

На Львівщині спрацювала ППО – ОВА

 • 123694 переглядiв

ЄС згорнув свою військову навчальну місію EUTM у Малі

 • 118086 переглядiв

Європа активує супутникову систему для пошуку Раїсі

 • 106197 переглядiв