kytai-ta-brazyliia-proponuiut-svii-plan-zavershennia-viiny-v-ukraini-u-pekini-kazhut-shcho-yoho-pidtrymaly-ponad-100-krain

Китай та Бразилія пропонують свій план завершення війни в Україні. У Пекіні кажуть, що його підтримали понад 100 країн

 • 30523 переглядiв

Китай і Бразилія підготували 6-пунктний план врегулювання конфлікту в Україні. За словами Пекіна, понад 110 країн позитивно відреагували на цю ініціативу, яка передбачає проведення мирної конференції.

Навесні Китай спільно з Бразилією підготували комюніке з шести пунктів щодо України, яке передбачає мирну конференцію, яку визнаватимуть і Київ і москва. Пекін стверджує, що за декілька місяців вже понад 110 країн "позитивно відреагували" на цей документ. Про це пише УНН з посиланням на МЗС КНР.

Деталі

Зазначається, що минулого тижня 29 липня спецпредставник уряду Китаю у справах Євразії Лі Хуей здійснив візит до Бразилії. Під час його перемовин з радниками президента Бразилії та заступником міністра закордонних справ сторони обмінялися думками щодо української кризи.

Зокрема, Лі Хуей зазначив, що нинішня війна між Росією та Україною все ще триває, і пріоритетом є "охолодження" ситуації.

Все, що ми хотіли, щоб Китай поважав територіальну цілісність України - Зеленський 16.06.24, 20:18

Китай і Бразилія спільно оприлюднили "консенсус з шести пунктів" щодо сприяння політичному врегулюванню української кризи, на який позитивно відреагували понад 110 країн. Китай готовий і надалі посилювати комунікацію та координацію з Бразилією для спільного просування остаточного політичного врегулювання української кризи

- йдеться в заяві МЗС КНР. 

Доповнення

У травні цього року Китай та Бразилія опублікували спільне комюніке щодо України.   У документі країни сформулювали шість пунктів, які, на їхню думку, дозволять вирішити "українську кризу". 

Країни зокрема наголошують на діалозі й переговорах як єдиному життєздатному шляху вирішення "української кризи", а також необхідності деескалації й всеосяжного припинення вогню.

Китай має заплатити за підтримку путінської війни - Генсек НАТО18.06.24, 08:59

Окрім того, Китай і Бразилія закликають "усі сторони" дотримуватися трьох принципів деескалації ситуації, а саме заборони розширювати поле бойових дій, загострювати ситуацію на фронті й уникати провокацій. 

Також КНР спільно з Бразилією заявили, що підтримують міжнародну мирну конференцію, "яку визнають як росія, так і Україна, за рівноправної участі всіх сторін, а також чесного обговорення всіх мирних планів".

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський розповів, що, якщо Китай захоче, він може примусити росію зупинити війну проти України. Президент наголосив, що хотів би, щоб Китай тиснув на росію щодо закінчення війни так само як тиснуть США, так само як тисне ЄС. 

ЄС закликає Китай сприяти миру в Україні та припинити експорт в РФ27.07.24, 01:56

Популярні

Новини по темі

В Одесі повторний вибух - мер

 • 33161 переглядiв